Новини Одеси та Одеської області

Рецепт голубців «по-загнітківськи» які недавно внесли до культурної спадщини України

Рецепт голубців «по-загнітківськи» які недавно внесли до культурної спадщини України

Нещодавно до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України додали приготування голубців. Ми пропонуємо вам приготувати цю традиційну страву за давнім рецептом загнітківських господинь.

Кукурудзяну крупу і пшоно пропарюємо. Потім солимо, перчимо. Додаємо цибулю і моркву, прожарену на шкварках, та трохи сирої цибулі, кріп.

Якщо крижалки сирі, тобто зі свіжої капусти, то їх пропарюємо. Якщо з кислої капусти, то одразу завертаємо в них приготовлену начинку.

Виробляємо старим способом: завертаємо з обох сторін кінці крижалок, скручуємо та складаємо в казан.

У Загніткові заливають голубці однією із трьох підливок: або сироваткою, або розведеною з водою сметаною, або помідорами.

Для кращого смаку хазяйка збирає жир з холодцю і додає у голубці.

Найкраще готувати в печі або у духовці. Подають гарячими.

Голубці тануть у роті. Смачного!

Читайте також:

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції