Тож гарбузовий сезон – нагода поповнити організм корисними речовинами, отримати гастрономічне задоволення та відчути єднання навколо стародавніх простих традиційних страв.

Готуймо разом!

Вертути з гарбузом

Інгредієнти:

Інгредієнти для вертути з гарбузом
Інгредієнти для вертути з гарбузом
  • Маргарин (або олія) – 250 г
  • Кефір чи кисле молоко – 1,5-2 склянки
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 2-3 ст.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Оцет для погашення соди
  • Ванільний цукор – 1 п.
  • Дрібка солі
  • Гарбуз – 1 кг вже натертого
  • Борошно – стільки, скільки візьме тісто. Тісто має бути м’яким.

Приготування

Інгредієнти для вертути з гарбузом
Випікаємо вертути на деко, застеленому пергаментом. Попередньо змащуємо їх збитим жовтком. Випікаємо при температурі 200 градусів

В розтоплений маргарин вливаємо кефір, додаємо соду, погасивши оцтом, і все перемішуємо. Від соди кефір трохи буде набухати. Додаємо цукор, ванільний цукор, яйця, сіль – все змішуємо ложкою.

Потім всипаємо у цей розчин борошно, розмішуємо, поки можна, ложкою. Додаємо ще борошно і місимо руками. Тісто має бути ніжним, м’яким. Тоді і вертути будуть самі в рот проситися.

Гарбузовий фарш обов’язково потрібно трохи віджати, щоб зменшити віддачу соку, коли будете пекти вертути. Сік можна випити – дуже смачний.

Ділимо на 4-5 кульок (залежить від того, якими ви хочете їх зробити). Розкачуємо, підсипаючи трохи борошном. Викладаємо на листок тіста натертий гарбуз, посипаємо цукром за смаком (ложку-дві, бо гарбузи солодкі). Завертаємо в трубочку, зчіплюючи на кінцях, щоб не випадала начинка. Якщо хочете надати трохи краси вертуті, то перед тим, як завернути її до кінця, надріжте листок ялинкою і заверніть вертуту.

Викладаємо на деко, застелене пергаментом. Змащуємо збитим жовтком. Випікаємо при температурі 200 градусів. Смачного!

Інгредієнти для вертути з гарбузом
Вертути з гарбузом готові – смачного!

Ще смачні рецепти з Одещини: 

Фото авторки

Запитати AI:

Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі