Рецепт сирної паски від Ніни Килимник з міста Балта 

Ніна Килимник
Ніна Килимник запропонувала читачам “Одеського Життя” свій рецепт сирної паски.
Шукаємо менеджера з продажу реклами

– Цю смачну сирну паску завжди випікала мама мого чоловіка. Мені смакує її ніжність та аромат. Часу на її приготування йде небагато. Швидко, просто і красиво. Переконана, що такі паски вийдуть у кожної господині.

Інгредієнти:

  • Сир м’який – 250 г 
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Дрібка солі
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Куркума – 0,5 ч.л.
  • Цедра апельсина – з 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 200 г
  • Родзинки – 50 г
  • Цукати – 50 г. 

Глазур:

  • Цукрова пудра – 50 г
  • Молока стільки, щоб глазур не була рідкою.

Приготування:

Спочатку збиваємо яйця до піни. Потім додаємо цукор і продовжуємо збивати до білого кольору. Кладемо розтоплене вершкове масло, збиваємо.

Кладемо м’який сир, добре вимішуємо. Додаємо цедру апельсина, сіль, розпушувач, соду, куркуму для кольору (за бажанням) і добре змішуємо. Потім додаємо родзинки, цукати, перемішуємо.

Тепер сиплемо борошно до тіста у кілька прийомів. Перемішуємо за допомогою міксера, а потім перемішуємо лопаткою.

Форми змащуємо олією і розкладаємо в них тісто, заповнюючи приблизно на одну третину. Верх пасок вирівнюємо ложкою, змащеною олією. Відправляємо паски у заздалегідь розігріту духовку до 180°C на 40-50 хвилин або до сухої зубочистки.

Якщо верхівки швидко темнішають, накрийте їх пергаментом або фольгою і допікайте.

Готові паски переносимо на дощечку та даємо повністю охолонути.
Тоді паски легко звільняються від форм.

Глазур:

До цукрової пудри вливаємо потрохи молоко, перемішуємо. Ставимо глазур на водяну баню, щоб вона не застигала.

Одну за одною беремо паски і перевертаємо, занурюючи у глазур. Поки глазур не схопилася, одразу прикрашаємо, щоб вони стали ще кращими. Кожна з вас зробить це на свій смак.

ПАСКИ Ніна Килимник
Паски від Ніни Килимник.

Великодня паска від Лілії Драганер з міста Подільськ

Лілія Драганер
Рецепт великодньої паски від Лілії Драганер перевірений кількома поколіннями нашого роду

– Цей рецепт перевірений кількома поколіннями нашого роду. Паска виходить пухка, ароматна і сонячна.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 кг
  • Молоко – 400 г 
  • Жовтки – 10 шт.
  • Дріжджі – 100 г
  • Масло – 200 г
  • Цукор – 300 г
  • Родзинки – 100 г
  • Коньяк – 150 г
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • цедра одного апельсина

Приготування:

Замішуємо опару: дріжджі розчиняємо у теплому молоці, додаємо 100 г цукру і 200 г борошна, добре перемішуємо і ставимо у тепле місце.

Як опара збільшиться удвоє, додаємо решту цукру, жовтки, сіль і борошно, вимішуємо. Потім кладемо родзинки, курагу, журавлину і цедру.

Далі вимішуємо тісто до однорідної маси, наприкінці вливаємо розтоплене, але охолоджене вершкове масло і коньяк. Паска – це важка здоба, а алкоголь робить її пористою і допомагає тісту краще піднятись. В результаті отримуємо м’яку, ніжну паску.

Місити треба приблизно 15-20 хвилин, поки тісто не почне відставати від рук. Ставимо у тепле місце, даємо підійти. Тоді приминаємо і чекаємо, поки знову підійде.

Розкладаємо тісто у форми, заповнюючи 1/3 об’єму, даємо піднятись вдвоє.

У нагріту до температури 200°С духовку ставимо паски, через 10 хвилин зменшуємо температуру до 160-170°С. Випікаємо ще 50 хвилин.

З цієї порції виходять три паски діаметром приблизно 15, 20 і 25 см.

паски
Паски від Лілії Драганер.

Нехай ваші пасочки прикрасять великодній кошик, святковий стіл та порадують гостей. Радісних свят!

Читайте також:  

 

Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі