Ключові моменти

  • Наприкінці листопада на одеському Привозі людно й атмосферно: містяни приходять не лише за продуктами, а й «подивитися на людей», особливо під час відключень світла.
  • Продавці жартують із покупцями, а покупці — з цінами: сало, яке викликало захват у чоловіка, продавчиня жартома «оцінює» на преміум — із 250 до 300 грн.
  • Овочі, фрукти, м’ясо, риба та сири на Привозі мають широкий ціновий діапазон: від доступних сезонних продуктів до дорожчих делікатесів.

Сало за преміальною ціною

Отака картинка!

На Привозі чоловік підходить до прилавка з салом, милується так, ніби перед ним шедевр:

– Яке сало! Яке сало! Картинка, а не сало. Скільки коштує?

– Триста гривень, – каже продавчиня.

– Триста? Нещодавно було ж 250…

Вона знизує плечима:

– Ви ж самі напросилися. Такі дифірамби – то вже преміальна ціна.

Чоловік одразу притихає, робиться серйозний:

– Добре-добре… Зважте мені кілограм.  І я тепер помовчу. Бо ще скажу щось – і ви мені чотириста виставите.

А як з цінами?

Овочі на одеському Привозі (ціни за один кілограм)

  • картопля – 25-45 грн;
  • цибуля – 25-40 грн;
  • помідори – 25-80 грн;
  • буряк – 25-50 грн;
  • кабачки – 20-45 грн;
  • огірки – 25-55 грн;
  • солодкий перець – 30-70 грн;
  • баклажани – 30-70 грн;
  • капуста – 25-45 грн;
  • часник – 120-140 грн;
  • морква – 25-40 грн;
  • зелень у пучках – від 10 грн.

Ціни фруктів на одеському Привозі (за один кілограм):

  • яблука – 30-60 грн;
  • груші – 35-70 грн;
  • банани – 60-70 грн;
  • грейпфрути – 60-100 грн;
  • гранати – 180-230 грн;
  • лимони – 80-130 грн;
  • виноград – 50-100 грн;
  • хурма – 90-180 грн;
  • апельсини – 60-130 грн;
  • мандарини – 70-150 грн;
  • полуниця – 180-220 грн;
  • персики – 50-100 грн;
  • абрикоси ― 50-90 грн;
  • сливи – 25-60 грн;

Скільки на Привозі коштують яйця, сир, бринза

Яйця на Привозі

  • яйця (десяток) – 50-100 грн;
  • бринза – 200-270 грн;
  • сир – 100-160 грн.

Ціни на м’ясо на одеському Привозі

Яловичина-телятина: 

  • задня частина – 250-290 грн;
  • теляча шия – 200-220 грн;
  • ребра – 130-170 грн.
  • антрекот – 180-220 грн;

Свинина:

  • задня частина – 200-230 грн;
  • шия – 280-300 грн;
  • лопатка – 220-250 грн;
  • ребра – 210-220 грн;
  • сало сире (від «тонкого» до «товстого») – 70-250 грн.
  • сало солоне (від «тонкого» до «товстого») – 120-300 грн.

Ціни на рибу у рибних рядах Привозу:

Риба на Привозі

  • товстолобик – 50-100 грн;
  • карасі – 70-100 грн;
  • лобань (він же морський пеленгас) – 90-150 грн;
  • судак – 150-250 грн;
  • короп – 90-160 грн.

Читайте також та порівнюйте:

Про що жартують на Привозі та які там ціни: що не так з цибулею у листопаді?

Фото авторки

Запитати AI:

Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі