Ключові моменти
- Наприкінці листопада на одеському Привозі людно й атмосферно: містяни приходять не лише за продуктами, а й «подивитися на людей», особливо під час відключень світла.
- Продавці жартують із покупцями, а покупці — з цінами: сало, яке викликало захват у чоловіка, продавчиня жартома «оцінює» на преміум — із 250 до 300 грн.
- Овочі, фрукти, м’ясо, риба та сири на Привозі мають широкий ціновий діапазон: від доступних сезонних продуктів до дорожчих делікатесів.
Сало за преміальною ціною
Отака картинка!
На Привозі чоловік підходить до прилавка з салом, милується так, ніби перед ним шедевр:
– Яке сало! Яке сало! Картинка, а не сало. Скільки коштує?
– Триста гривень, – каже продавчиня.
– Триста? Нещодавно було ж 250…
Вона знизує плечима:
– Ви ж самі напросилися. Такі дифірамби – то вже преміальна ціна.
Чоловік одразу притихає, робиться серйозний:
– Добре-добре… Зважте мені кілограм. І я тепер помовчу. Бо ще скажу щось – і ви мені чотириста виставите.
А як з цінами?
Овочі на одеському Привозі (ціни за один кілограм)
- картопля – 25-45 грн;
- цибуля – 25-40 грн;
- помідори – 25-80 грн;
- буряк – 25-50 грн;
- кабачки – 20-45 грн;
- огірки – 25-55 грн;
- солодкий перець – 30-70 грн;
- баклажани – 30-70 грн;
- капуста – 25-45 грн;
- часник – 120-140 грн;
- морква – 25-40 грн;
- зелень у пучках – від 10 грн.
Ціни фруктів на одеському Привозі (за один кілограм):
- яблука – 30-60 грн;
- груші – 35-70 грн;
- банани – 60-70 грн;
- грейпфрути – 60-100 грн;
- гранати – 180-230 грн;
- лимони – 80-130 грн;
- виноград – 50-100 грн;
- хурма – 90-180 грн;
- апельсини – 60-130 грн;
- мандарини – 70-150 грн;
- полуниця – 180-220 грн;
- персики – 50-100 грн;
- абрикоси ― 50-90 грн;
- сливи – 25-60 грн;
Скільки на Привозі коштують яйця, сир, бринза
- яйця (десяток) – 50-100 грн;
- бринза – 200-270 грн;
- сир – 100-160 грн.
Ціни на м’ясо на одеському Привозі
Яловичина-телятина:
- задня частина – 250-290 грн;
- теляча шия – 200-220 грн;
- ребра – 130-170 грн.
- антрекот – 180-220 грн;
Свинина:
- задня частина – 200-230 грн;
- шия – 280-300 грн;
- лопатка – 220-250 грн;
- ребра – 210-220 грн;
- сало сире (від «тонкого» до «товстого») – 70-250 грн.
- сало солоне (від «тонкого» до «товстого») – 120-300 грн.
Ціни на рибу у рибних рядах Привозу:
- товстолобик – 50-100 грн;
- карасі – 70-100 грн;
- лобань (він же морський пеленгас) – 90-150 грн;
- судак – 150-250 грн;
- короп – 90-160 грн.
Читайте також та порівнюйте:
Про що жартують на Привозі та які там ціни: що не так з цибулею у листопаді?
Фото авторки
Запитати AI:















