Одеський гумор: а дешевше буде?
Чоловік, похмурий як той туман, підходить до прилавка й бурчить:
— Почому цибуля?
Продавчиня навіть не повертається, просто киває на цінник:
— Двадцять п’ять.
— А дешевше буде?.. — питає він з останньою надією.
— Звісно буде! Якщо посміхнетесь.
Чоловік зітхає, махає рукою:
— Ну все… тоді без цибулі.
А що там з цінами?
Овочі на одеському Привозі (ціни за один кілограм)
- картопля ― 25-45 грн;
- цибуля — 25-40 грн;
- помідори — 25-80 грн;
- буряк — 25-50 грн;
- кабачки — 20-45 грн;
- огірки — 25-55 грн;
- солодкий перець — 30-70 грн;
- баклажани — 30-70 грн;
- капуста ― 25-45 грн;
- часник — 120-140 грн;
- морква — 25-40 грн;
- зелень у пучках — від 10 грн.
Ціни фруктів на одеському Привозі (за один кілограм)
- яблука — 30-60 грн;
- груші — 35-70 грн;
- банани — 60-70 грн;
- грейпфрути — 60-100 грн;
- гранати — 180-230 грн;
- лимони — 80-130 грн;
- виноград ― 50-100 грн;
- хурма ― 90-180 грн;
- апельсини ― 60-130 грн;
- мандарини ― 130-180 грн;
- полуниця ― 180-220 грн;
- персики ― 50-100 грн;
- абрикоси ― 50-90 грн;
- сливи ― 25-60 грн;
Скільки на Привозі коштують яйця, сир, бринза
- яйця (десяток) — 45-100 грн;
- бринза — 200-270 грн;
- сир — 100-160 грн.
Ціни на м’ясо на одеському Привозі
Яловичина-телятина:
- задня частина — 250-290 грн;
- теляча шия — 200-220 грн;
- ребра — 130-170 грн.
- антрекот — 180-220 грн;
Свинина:
- задня частина — 200-230 грн;
- шия — 280-300 грн;
- лопатка — 220-250 грн;
- ребра — 210-220 грн;
- сало сире (від «тонкого» до «товстого») — 70-250 грн.
- сало солоне (від «тонкого» до «товстого») — 100-250 грн.
Ціни на рибу у рибних рядах Привозу:
- товстолобик — 50-100 грн;
- карасі — 70-100 грн;
- лобань (він же морський пеленгас) — 90-150 грн;
- судак — 150-250 грн;
- короп — 90-160 грн.
Читайте також та порівнюйте:
Ціни та гумор з одеського Привозу у листопаді: що то за м’ясо з характером?
Корисне посилання: Повний список старих та нових назв вулиць Одеси (на жовтень 2025 р.)
Фото авторки
Запитати AI:


















