Ключові моменти:
- На Новому ринку кавуни продають навіть половинками – але з «бонусом» у вигляді бджіл та ос;
- Ціни на овочі на Новому базарі в Одесі: картопля та цибуля – 25–40 грн, помідори – до 80 грн, часник – 140–150 грн;
- Фрукти: кавуни – 15–25 грн/кг, яблука – від 40 грн, гранати – до 230 грн, виноград – до 120 грн;
- Яйця – від 35 грн за десяток, сир – 90–180 грн, бринза – до 270 грн;
- М’ясо: свинина – від 180 до 270 грн, телятина – до 300 грн, сало – від 80 до 290 грн;
- Риба: короп та товстолобик – від 90 грн, судак – до 250 грн.
Чи то бджоли, чи то оси
На Новому базарі продають кавуни – один в один, мов дирижаблі. Покупець крутить головою:
– Та де ж я такого велетня подіну? А він узагалі солодкий?
Продавець одразу з хитрою посмішкою:
– Та візьміть половинку! Ось таку, як оця.
Покупець придивляється – а там навколо половини кружляють десятки смугастих гостей.
– Ого, то це в мене кавун з бонусом? Чи то бджоли, чи то оси, але їх більше, ніж насіння!
Продавець розвів руками:
– Так це ж найкращий доказ! Якщо вони тут бенкет влаштували – значить, кавун ну просто медовий!
Читайте також: Кавун по-одеськи: скільки коштує, як обрати, і кому не варто їсти
Що з цінами?
Овочі на одеському Новому базарі (ціни за один кілограм)
- картопля – 25-40 грн;
- цибуля – 25-40 грн;
- помідори – 25-80 грн;
- буряк – 25-50 грн;
- кабачки – 20-45 грн;
- огірки – 30-50 грн;
- солодкий перець – 50-120 грн;
- баклажани – 40-120 грн;
- капуста – 30-50 грн;
- часник – 140-150 грн;
- морква – 25-40 грн;
- зелень у пучках – від 10 грн.
Ціни фруктів на одеському Новому базарі (за один кілограм)
- яблука – 40-70 грн;
- груші – 60-100 грн;
- банани – 60-80 грн;
- грейпфрути – 60-80 грн;
- гранати – 180-230 грн;
- лимони – 80-130 грн;
- виноград – 60-120 грн;
- хурма – 90-180 грн;
- апельсини – 70-130 грн;
- полуниця – 180-220 грн;
- персики – 60-110 грн;
- абрикоси – 60-120 грн;
- сливи – 50-90 грн;
- кавуни – 15-25 грн.
По темі: Ціни на одеському Привозі наприкінці вересня: «Я вам ще безкоштовно заспіваю»
Скільки коштують на Новому базарі яйця, сир, бринза
- яйця (десяток) – 35-80 грн;
- бринза – 200-270 грн;
- сир – 90-180 грн.
Тепер – про ціни на м’ясо та сало
Телятина-яловичина
- задня частина – 280-300 грн;
- антрекот – 220-250 грн;
- шия – 220-250 грн;
- ребра – 150-200 грн.
Свинина
- задня частина – 200-240;
- шия – 250-270 грн;
- лопатка – 220 грн;
- ребра – 180-190 грн;
- несолоне сало – від 80 грн (тонке) до 220 грн (товсте);
- солоне сало – від 180 грн (тонке) до 290 грн (товсте).
Ціни на рибу на Новому базарі
- короп – 90-140;
- товстолобик – 90-140 грн;
- лобань (він же морський пеленгас) – 80-150 грн;
- судак – 190-250 грн.
Читайте також та порівнюйте: Ціни на Новому базарі наприкінці літа: як знайти дешеві помідори?
Фото авторки