Зеленогірські культпрацівниці готують м'ясний фарш для ковбаси
Замовляйте передплату друкованих медіа онлайн

У квітні в Подільську відбулась передача 15 автомобілів десантно-штурмовим військам ЗСУ. І кожна з дванадцяти громад Подільщини долучилась до збору більш як 25 тонн продукції, аби кожен автомобіль був заповнений харчами та засобами першої потреби.

Зеленогірська громада зокрема підготувала військовим продукцію, якою відома на всю Україну, – копчені по-домашньому ковбасу, балик, підчеревину, ребра тощо, а також паштет, кашу з м’ясом, консервацію, випічку, каву, чай, солодощі, маскувальні сітки.

Особливо смакує захисникам зеленогірська копчена ковбаса. Волонтери розповіли, що її коптять більше п’яти разів на рік, кілограмів 15-20 за раз. Начинка для ковбас готується за фірмовим рецептом голови громади Володимира Калкатіна, який інколи сам коптить гостинці у себе вдома.

На жаль, останнім часом «Нова пошта» не приймає продукти для пересилки. Тож зеленогірці передають смаколики на передову землякам кимось з військових-відпускників або з нарочним транспортом.

Волонтерська допомога акумулюється у Зеленогірському Будинку культури, на базі якого діє волонтерська організація громади «Тепло наших сердець» (засновник Тетяна Ляпіна). Найбільш активними учасниками цієї спільноти є близько 20 культпрацівників селища та старостатів громади.

– Ми робимо все, щоб наші захисники мали все необхідне та відчували підтримку своїх земляків, – зазначила начальниця «Центру культури та дозвілля» селищної ради Віра Мельниченко. –  Щороку влаштовуємо низку благодійно-культурних заходів для збору коштів для ЗСУ. Разом з посилками ми передаємо воїнам дитячі малюнки зі словами підтримки.

Читайте також:

Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі