Замовляйте передплату друкованих медіа онлайн

Сьогодні пані Марія розкриває секрет своїх гастрономічних хитрощів. Отже, гайда готувати разом із нею гречаники!

Гречаники и "Одесская жизнь"

– Гречаники – давнє національне блюдо. Моя бабця готувала їх як із м’ясним фаршем, так і без нього. В будь-якому разі вони смачні та апетитні. Сьогодні приготуємо гречаники з м’ясним фаршем. Для них не обов’язково спеціально готувати гречану кашу, а можна використати ту, що залишилась, наприклад, від сніданку.

Рецепт гречаників від пані Марії

Інгредієнти

  • фарш (свинина чи яловичина) – 600 г;
  • гречана крупа – 1,5 склянки;
  • яйця – 2 шт.;
  • цибуля – 2-3 шт.;
  • томатна паста – 2-3 ст. л.;
  • 1-2 склянки води;
  • сіль, перець – за смаком.

Приготування

Гречку необхідно промити, залити 2,5 склянки води, варити на слабкому вогні, поки не википить вода.

Як гречка охолоне, треба додати до неї м’ясний фарш та натерту або пропущену через м’ясорубку цибулю. Потім додати яйця, сіль, перець.

У ємність для запікання налити трохи води.

Формуємо гречані кульки (величина їх може різною) мокрими руками і складаємо їх до дека.

Потім на сковорідці розігріти рослинну олію, покласти туди томатну пасту, підсмажити та влити склянку-дві води. Нехай закипить.

Цим соусом полити гречаники і покласти їх до духовки.

Якщо соусу мало, можна додати води прямо у деко. Треба, щоб гречаники були покриті на дві третини, а то й більше.

Готувати 40 хвилин при температурі 180-200 градусів.

Ще на тему: Вареники з капустою та картоплею: рецепти на Святвечір від жительки Балти.

Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі