Новини Одеси та Одеської області

В Одесі та Одеській області стався землетрус: що відомо (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

В Одесі та Одеській області стався землетрус: що відомо (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

16 вересня 2024 року мешканці Одеси та регіону відчули підземні поштовхи. У будинках гойдалися люстри, дзвенів посуд, рухалися меблі. “Одеське Життя” продовжує стежити за ситуацією та розповідати про подробиці землетрусу.

Підземні поштовхи виразно відчували як мешканці приватних будинків, так і багатоповерхівок. У головному центрі спеціального контролю, який займається моніторингом сейсмічної активності, поки що інформації про те, що сталося, немає. Нічого не повідомляється і про можливі наслідки.

Оновлено

Спеціалізований телеграм-канал TheWeatherLab повідомляє:

6.09.2024 о 17:40:21 у сейсмічному районі Вранча, Бузеу, на глибині 140 км, стався сильний землетрус магнітудою ML 5,2.

Оновлено

В Одеській мерії повідомили, що інформація про пошкодження чи постраждалих у місті не надходила.

Оновлено

Землетрус торкнувся території Болгарії, Молдови, Румунії та України. Епіцентр розташовувався за 13 кілометрів від центру комуни Бісока (населення 278 осіб), що відноситься до повіту Бузеу в Румунії.

землетрясение 16 сентября 2024 - карта

Читайте також: Землетрус в Одесі: чи витримають дома та що кажуть сейсмологи

Оновлено

В Одеській обласній воєнній адміністрації повідомили, що землетрус магнітудою 5,5 стався в Румунії. Підземні поштовхи відчувалися й у Молдові та Одещині.

На півдні Одеської області землетрус, попередньо, сягнув 2-4 балів. Також відчувалися поштовхи й у інших районах області. Інформація уточнюється.

За оперативною інформацією екстрених служб та згідно з доповідями чергових, усі обʼєкти критичної інфраструктури без ушкоджень, працюють у штатному режимі. Повідомлень про руйнування в області та необхідність допомоги не надходило.

Зона Вранча – Довідка “Одеського Життя”

Зона Вранча — це сейсмоактивна зона, розташована на стику Південних і Східних Карпат, переважно на території жудеця Вранча в Румунії. Ця зона відома своїми потужними землетрусами, які можуть досягати магнітуди до 8,3. Землетруси в зоні Вранча відбуваються на значних глибинах, від 80 до 190 км, що дозволяє сейсмічним хвилям поширюватися на великі відстані.

Землетруси в цій зоні можуть відчуватися на великій території, включаючи Україну, особливо в південно-західних областях. Найсильніші землетруси в зоні Вранча відбулися в 1940 та 1977 роках, спричинивши значні руйнування.

Читайте також:

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції