Новини Одеси та Одеської області

За ухилення від мобілізації одесита засудили до ув’язнення

За ухилення від мобілізації одесита засудили до ув’язнення

Одесит отримав три роки ув’язнення за ухилення від мобілізації. Чоловікові двічі вручали повістки з вимогами з’явитись у ТЦК – першу він проігнорував, другу – відмовився отримувати.

Про це повідомляється у вироку, який опублікував Київський районний суд.

У матеріалах справи зазначено, що 27 лютого 2024 року за результатами обстеження ВЛК його визнано придатним за станом здоров’я для проходження військової служби. Але добровільно до ТЦК він не з’являвся.

У лютому 2024 року до чоловіка на вулиці підійшли представники ТЦК і силоміць затягнули його на проходження лікарської комісії. За результатами обстеження ВЛК, одесит був визнаний придатним до військової служби, незважаючи на наявні у нього травми. Його одразу відвезли до військової частини в Черкаси, де за його скаргами на стан здоров’я його відмовилися взяти на облік. Потім повезли в Умань, де також не прийняли через його скарги на стан здоров’я.

Тоді його повернули до Одеси, де вручили йому повістку і сповістили про необхідність прибуття до ТЦК. Але він проігнорував повістку і не з’явився в ТЦК, оскільки «треба було заробляти на життя, він виконував роботу за наймом, не бажав втратити роботу, допомагає своїй сестрі матеріально».

Повідомляється, що одесит неодноразово висловлював скарги на стан здоров’я, оскільки в нього в минулому було ножове поранення, через яке було пошкоджено легеню, а тому йому важко дихати. Крім того, він у минулому отримав вогнепальне поранення в кінцівку, а тому йому важко пересуватися.

Читайте також: Рада підтримала законопроект щодо збільшених заочних штрафів для ухилянтів: скільки доведеться заплатити

Наступну повістку йому намагалися вручити в березні цього року. Але він відмовився від її отримання – цього разу чоловік повідомив, що боїться загинути під час бойових дій або бути важко пораненим.

Свою провину в ухиленні від мобілізації чоловік визнав і розкаявся. Таку поведінку він намагався виправдати тим, що чоловік зауважив, що він «не військовий, не вміє воювати, його цьому не вчили, а держава Україна його не ростила, не годувала». Йому важливо допомагати фінансово своїй сестрі, яка самостійно виховує трьох дітей.

Під час судового засідання чоловік просив пробачити його і призначити покарання за законом.

Суд визнав ухилянта винним і засудив його до трьох років ув’язнення.

Читайте також: В Одесі судили моряка, який відмовився від мобілізації

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції