Перший місяць року добігає кінця. Ми на Привозі. І хоча, звісно, тут можна хоч на трохи забути про «свято» життя під час війни, все ж таки почула обговорення останніх прильотів по Одесі. Та Привоз є Привоз: прицінюємось, купляємо, трохи шуткуємо…
«Хай п’є, що хоче»
Посередині ринку проводяться якісь роботи, літній чоловік зітхає, каже вголос (сам собі):
— Де ж мій лоток з цукерками? Ми ж тільки тут купляємо.
Сказане вголос — це ж для всіх, одразу знаходяться охочі «знайти лоток», який, як виявилось, просто переставили — кажу ж, що щось ремонтують.
Поки літній чоловік радісно поспішає до «свого лотка», якась жінка здивовано питає:
— Невже люди на Привоз за цукерками приїжджають?.. Та ще під час війни?
Краще б не питала: одразу «полетіло» у відповідь:
— А що, під час війни цукерки заборонені?! Я ось виноград шукаю. То що?
— Так он там виноград, де вино продають… Бачите, там якась молоденька жіночка стоїть, вино п’є.
— Там виноград скажений. Я маю на увазі його ціну… Був дешевше…
Договорити не вдалось: хтось «вступився» за молоденьку жіночку з вином:
— Вона гранатовий сік п’є, а не вино. Ми разом купляли!
Жінка:
— Та хай п’є, що хоче… Я б сама, може, зараз вина випила…
Якщо на виноград ціни «скажені» (це ж січень, а не вересень з жовтнем), то саме час розказати про ціни на інші продукти.
Овочі на одеському Привозі (ціни за один кілограм)
- картопля — 25-35 грн;
- цибуля — 20-30 грн;
- помідори — 40-90 грн;
- буряк — 25 грн;
- кабачки — 65-80 грн;
- огірки — 80-140 грн;
- солодкий перець — 60-110 грн;
- баклажани — 80-100 грн;
- капуста — 20-40 грн.
- часник — 100-150 грн;
- морква — 15-30 грн;
- зелень у пучках «стартує» від 5-10 грн.
Ціни фруктів на одеському Привозі (за один кілограм):
- яблука — 20-35 грн;
- банани — 50-80 грн;
- грейпфрути — 50-60 грн;
- гранати — 80-120 грн;
- лимони — 40-80 грн;
- мандарини — 30-80 грн;
- апельсини — 50-70 грн.
Скільки на Привозі коштують яйця, сир, бринза
- яйця (десяток) — 48-90 грн;
- бринза — 170-220 грн;
- сир — 80-100 грн.
Ціни на м’ясо на одеському Привозі
Яловичина-телятина:
- задня частина — 250-270 грн;
- теляча шия — 200-210 грн;
- ребра — 130-140 грн.
- антрекот — 190-200 грн.
Свинина:
- задня частина — 160-170 грн;
- шия — 180-190 грн;
- лопатка — 150-160 грн;
- ребра — 170-190 грн;
- сало сире (від «тонкого» до «товстого») — 140-200 грн.
- сало солоне (від «тонкого» до «товстого») — 145-220 грн.
Ціни на рибу у рибних рядах Привозу:
- товстолобик — 70-90 грн;
- карасі — 60-90 грн;
- лобань (він же морський пеленгас) — 80-120 грн;
- судак — 180-240 грн;
- короп — 80-130 грн.
Читайте також та порівнюйте: Ціния на Привозі 19 січня: мега-реберця та Ганна з лимонами (фоторепортаж)