Новини Одеси та Одеської області

Дешеві дрова: їх можуть продавати шахраї

Дешеві дрова: їх можуть продавати шахраї

Опалювальний сезон уже не за горами, і українці вже замислюються над тим, як обігрівати свої будинки. А поки люди шукають можливість купити дрова дешевше, шахраї вигадують нові схеми обману.

Для пошуку такого товару громадяни зазвичай користуються веб-сайтами оголошень та соцмережами, де можуть знайти необхідний товар за привабливою низькою ціною. Однак із такими звабливими пропозиціями слід бути дуже обережними, попереджають у поліції Одеської області.

Зловмисники можуть пропонувати деревину за заниженою ціною. Їхні оголошення, як правило, супроводжують фото вантажівок, заповнених дровами, які пропонують придбати за вигідною ціною і одразу ж доставити до покупця. При цьому сплатити шахраї просять одразу всю суму, перерахувавши гроші на банківську картку. Отримавши гроші, вони припиняють будь-яке спілкування зі своєю жертвою. В результаті ошукана людина залишається і без товару, і без грошей.

Наприклад, подібну схему використали ув’язнені одеської колонії, їх викрили.

Тому поліцейські закликають громадян бути обачними, щоби не потрапити на гачок аферистів.

Щоб уберегти себе від шахраїв, слід дотримуватись деяких простих правил: не перераховувати гроші за товари та послуги заздалегідь, і віддавати перевагу розрахунку за товари та послуги лише після їх отримання.

Якщо все ж таки зважилися придбати дрова через соціальні мережі, не заважає перевірити вказані в оголошеннях номери телефонів на сайті кіберполіції.

Дрова краще купувати у лісових господарствах. Слід згадати і про інтернет-платформу “ДроваЕ”, де громадяни можуть придбати дрова онлайн.

Читайте також:

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції