Новий рік на військовому становищі… Загляньте на Привоз: звісно ж, здасться, що й повітряні тривоги вам приснилися, і прильоти привиділися, і все інше якийсь страшний сон.
На самому Привозі — дійсність у всій красі: темрява людей, не завжди доречний торг і така велика кількість, що, здається, новорічна ніч (з комендантською годиною, між іншим) тільки для того й існує, щоб після загадування головного бажання залишити собі задоволення ні в чим не відмовляти. Щодо їжі, звичайно.
Ну що ж, у нелегку дорогу, бо пробитися крізь людський потік, щоб дізнатися, що навіщо — справа дуже нелегка.
З чого почнемо? Мабуть, із м’ясного корпусу. Чим торгують? Та ви тільки вчитайтеся: свинина смачна, сало на соломі м’яке.
А м’ясо до Нового року:
- свиняча шия — 190 грн;
- свиняча задня частина — 170-180 грн;
- свиняча лопатка — 160-170;
- свинячі ребра (як же без них?!) — 180 грн.
- сало товстіше — 220-250 грн; тонше – 130-160 грн;
- теляча задня частина — 160-170 грн;
- теляча лопатка — 150-160 грн.
- курочка бройлер — в середньому по 78 грн за 1 кг,
- курочка домашня стартує від 145 грн за 1 кг.
Ціни на яйця:
Заглянемо в корпус із копченостями та молочкою:
- копчений черевик — 220-250 грн;
- кров’яна ковбаса (кров’яночка) — 130-150 грн;
- бринза – 150-200 грн;
- сметана 100-120 грн;
- сир — 80-110 грн.
Переходимо до овочів-фруктів.
Почнемо з одного з найноворічніших фруктів – мандаринів. Із ціна багатьох шокує цього року (що цього року не шокує?!). Найдоступніші, але малопривабливі нам трапилися по 40 грн. Найвражаючі – по 85.
Далі:
- лимони — 60-80 грн;
- яблука – 10-25 грн;
- цибуля — 20-35 грн;
- морква — у тих самих цифрах;
- солодкий перець — 80-110 грн;
- часник — 130-160 грн;
- пучок зелені «йде» по 10-20 грн;
- буряк — 15-30 грн;
- капуста – 15-35 грн;
- кабачки – 40-70 грн. Знайшовся в одному місці «свіжоочищений» — по 10 грн.
- Картопля на Привозі коштує від 12 до 20 грн.
Оселедець жирний до новорічного столу обійдеться вам по 70 грн за штучку. Ну а ціни на іншу рибку – солону та свіжу – вивчайте на наших фото.
І зверніть увагу на написи до «дрібної малосолочки»: вона там називається і «моєю піснею», і знову піснею, але вже «новою моєю», і ще як завгодно. А коли в рибних рядах чуєш: «Жінка, ну шо ж ви об рибу руки миєте і миєте?», або ніжніше: «Ну скільки можна ту рибу гладити, її купувати і смажити треба!», то мимоволі посміхнетесь (як мінімум) .
Читайте також:
- На Привіз – за освітленням: передноворічна атмосфера головного ринку міста
- Ялинковий базар у Привозу: де шукати та чим торгують
Фото Марії Котової