Новини Одеси та Одеської області

Наші котики: мама з донькою з Одеси малюють кумедні картинки для бійців ЗСУ

Наші котики: мама з донькою з Одеси малюють кумедні картинки для бійців ЗСУ

Як відомо, в Одесі по-особливому люблять котиків. Ну, а як їх не любити?! І дуже часто наші хвостатики надихають людей творчих та стають героями вуличних графіті і не тільки. І, як з’ясувалося після початку війни, наші одеські котики – великі патріоти України та свого рідного міста.

Наших українських захисників теж не можна не любити – адже вони такі милі, гарні, безстрашні, вправні. Майже як котики… Ну, а чому б і ні, вирішила одеська художниця. І вирішили вони разом із маленькою донькою об’єднати котиків та воїнів ЗСУ. Взявши творчий псевдонім Дівчинка Ліза from Odesa, мама та донька створили своєрідний проект під назвою Котоwar: малюють забавні котокартинки та котокомікси та разом із гуманітарною допомогою передають їх нашим бійцям на передову для підняття бойового духу.

проект Котоwar2

 

проект Котоwar4

проект Котоwar5

А почалося все з того, що перед Великоднем у дитсадку, в який ходить дівчинка, вирішили зібрати малюнки для бійців, які перебувають на передовій. Як це часто буває, мама почала допомагати. І, як кажуть, пішло-поїхало…

проект Котоwar6

проект Котоwar7

А надихнув художниць відомий читачам «Одеського життя» художник Ігор Матроскін, чиї коти та кішки «нового формату» віднедавна прикрашають стіни одеських будинків.

Чимось вони навіть схожі, правда?

проект Котоwar8

проект Котоwar9

проект Котоwar10

І до речі: як з’ясувалося, Ліза from Odesa виявилася пророком: малюнок про майбутнє потоплення ворожого корабля «Адмірал Макаров» з’явився за кілька днів до того, як передбачення виповнилося:

проект Котоwar11

проект Котоwar3

проект Котоwar12

Художниця впевнена: Одесі потрібен не лише фізичний захист, і всі ми можемо допомогти врятувати та захистити наше місто, зберігаючи людяність – допомагати своїм ближнім та підтримувати одне одного. І головне – не втрачати почуття гумору навіть за нинішніх непростих часів.

проект Котоwar13

проект Котоwar14

Раніше ми розповідали про талановиту художницю з Одеси Юлію Подмогину, яка створила цілу серію малюнків котів-визволителів.

Читайте також:

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції