Ці три рецепти страв із «вчорашніх» макаронів стануть справжньою паличкою-виручалочкою навіть для досвідчених господинь та кухарів.
Оладки з вермішелі
ІНГРЕДІЄНТИ:
- варена вермішель – залишки,
- яйця – 2 шт.,
- бринза або твердий сир – 50-60 г,
цибуля – 1 шт., - пшеничне або вівсяне борошно – 2 ст.
- ложки, зелень – до смаку.
ПРИГОТУВАННЯ. Викласти у миску холодну вермішель. Бринзу або сир натерти на тертці та додати до вермішелі. Цибулю натерти на дрібній тертці, разом з яйцями, додати до вермішелі та сиру. Зелень дрібно порубати і вмісити в тісто. Додати трохи борошна. Все ретельно перемішати і, викладаючи столовою ложкою на розігріту олію, обсмажити з двох боків до золотистої скориночки.
Запіканка зі спагеті
ІНГРЕДІЄНТИ:
- спагеті – порція,
- яйця – 4 шт.
- сметана – 100-150 г,
- сир – 1-2 ст. ложки,
- сир – 50 г,
- сіль та зелень – за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ. Спагеті трохи порвати, сир пропустити через тертку, а зелень посікти. У глибокій мисці змішати спагеті, сир та зелень, додати сметану, яйця та сир. Все посолити та ретельно перемішати. Отриману масу викласти у форму і запікати 20-25 хвилин|мінути| при 180°С.
Омлет із макаронів
ІНГРЕДІЄНТИ:
- макарони – 500 г,
- яйця – 3-4 шт.,
- помідори – 2 шт.
- бекон – 50 г,
- сир – 50 г,
- сіль та зелень – за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ. З помідорів акуратно зняти шкірку. Сир та бекон нарізати кубиками. Бекон покласти в сковороду на невелику кількість олії і витопити. У глибокій мисці змішати макарони, помідори та сир. Вбити яйця, посолити та перемішати. Отриману суміш влити в сковороду до бекону та смажити на середньому вогні до готовності з обох боків. Готовий омлет посипати посіченою зеленню.
Раніше ми розповідали, як приготувати смачний гарячий шоколад.