У новорічні свята пряний шоколадний напій потішить усіх любителів солодкого. А от як його приготувати, дізнавалася «Одесская жизнь».
Щоб приготувати гарячий шоколад, нам будуть потрібні:
- холодне молоко – 3 склянки,
- цукрова пудра – 1/2 склянки,
- какао порошок – 1/4 склянки,
- кукурудзяний крохмаль – 1/2 чайної ложки,
- екстракт ванілі – за смаком.
1. У каструлі середнього розміру збити молоко, цукор, какао, кукурудзяний крохмаль та ваніль.
НЮАНС: додайте в какао дрібку крупної солі, вона посилить смак та пахощі напою.
2. Отриману суміш поставити на вогонь і постійно збивати, аж поки суміш закипить, близько двох хвилин.
3. Зменшити вогонь до середнього і далі варити, збиваючи, аж поки шоколад загусне.
НЮАНС: щоб напій був іще смачнішим, додайте столову ложку рому або вершків і присипте стружкою кокосу.
4. Готовий напій розлити чашками і прикрасити маршмелоу.
Орієнтовна вартість страви – 95 грн.
Готувала Анастасія ЄПУР
Раніше ми розповідали, які смачні страви можна приготувати на православне Різдво.