Новини Одеси та Одеської області

Слідом за “Вежею Климова” Нацбанк продає Іллічівський завод ЖБК

Слідом за “Вежею Климова” Нацбанк продає Іллічівський завод ЖБК

Національний банк України анонсував аукціон з продажу будівель та споруд Іллічівського заводу залізо-бетонних виробів, який вже не працює.

Про це можна судити з оголошення, розміщеного на сайті Prozorro.Продажі.

Об’єкт продажу – промислові приміщення та склади. Їхня спільна площа становить 27 тис. 755,4 кв.м.

Знаходиться Іллічівський завод ЖБК за адресою: село Малодолинське, вул. Винокурова, 1, на ділянці площею 16,9 га. Земля є комунальною власністю Чорноморської міської ради Одеської області.

 

Завод оцінили у 80 мільйонів гривень

Початкова ціна, яку запросив Нацбанк – 80 млн 280 тис. 264,58 грн (без ПДВ). Цей аукціон відбудеться 26 січня. Раніше нинішній власник заводу вже намагався продати його, але безуспішно. Охочих придбати нерухомість тоді не знайшлося.

 

Підставою для продажу заводу є рішення правління НБУ про відчуження від 13 грудня 2021 року.

Передбачається, що кошти від аукціону у разі його успіху перейдуть Національному банку України в рахунок погашення заборгованості «Імексбанку».

 

Цей банк, як і Іллічівський завод ЖБК, належали колишньому одеському олігарху Леоніду Климову. Банк був визнаний банкрутом у 2020 році.

Нагадаємо, нещодавно НБУ успішно продав офісну висотку збанкрутілого банку на проспекті Гагаріна в Одесі: В Одесі продали «Вежу Климова». Переможець аукціону заплатив за цей об’єкт нерухомості 400 млн грн.

Раніше ми писали, що спортивно-оздоровчий комплекс «Люстдорф», який є спортивною базою ФК “Чорноморець”, має перейти до Нацбанку. Рішення про це ухвалив Київський районний суд Одеси. Раніше і база, і сам клуб також були власністю Леоніда Климова.

Джерело і фото: 8news

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції