Ключові моменти:
- 22 вересня у дворі Балтського педагогічного професійного коледжу відбувся благодійний ярмарок «День українського хліба».
- У заході взяли участь студенти, викладачі, співробітники та учні молодших класів.
- Відвідувачам пропонували домашню випічку, солодощі, вироби ручної роботи.
Балтський коледж провів благодійний ярмарок
Тут були представлені брендові страви місцевих господинь, вироби ручної роботи, різноманітні ласощі: тістечка, булочки, пиріжки, торти.
Цікаво, що кожна академічна група дивувала оригінальністю та творчим задумом у виготовленні страв. Разом з тим, студенти намагалися зібрати якнайбільше коштів для підтримки українських захисників. Для цього вони творчо рекламували страви та закликали відвідувачів до своїх столів.
Свій внесок зробила і наймолодша учасниця ярмарку Ніка Франко. Учениця другого класу структурного підрозділу поклала до скриньки три тисячі гривень, які вона збирала півроку для ЗСУ.
Відтак, колективу навчального закладу вдалося зібрати 14298 гривень, 5 лей та 2 крони на підтримку ЗСУ.
– Ми пишаємося студентами та учнями 2-3 класів, які мають добрі серця та беруть участь у заходах, що вчать їх бути небайдужими, активними, справжніми патріотами України. Також дякуємо викладачам, співробітникам та батькам, які підтримали студентів, допомогли у приготуванні смаколиків, влаштуванні ярмарку, – кажуть організатори благодійного ярмарку.
Ви також можете дізнатися, як справжній український борщ вчилися готувати в селі Барсуки Балтської громади: Борщ з душею: як у сільському музеї на Одещині дітей вчили готувати святу страву.