Цього року Масляна триватиме з 11 по 17 березня. Настав час зустрічати весну і готувати таку просту, але смачну страву — млинці.
Картопляні млинці з сиром
Інгредієнти
- картопля — 7 шт;
- сир твердий — 200 г;
- яйця — 1 шт;
- панірувальні сухарі;
- сіль і чорний перець — до смаку.
Приготування
- Картоплю відварити в мундирі, остудити, очистити від шкірки і натерти на крупній тертці.
- Додати яйце, сіль, спеції та замісити тісто.
- Тісто розкачати завтовшки 0,5 см і сформувати млинці діаметром зі сковороду.
- Насипати зверху панірувальні сухарі, втиснути їх у тісто качалкою і викласти млинець на пательню боком, обваленим у сухарях.
- Смажити млинець 10 хвилин на невеликому вогні.
- На крупній тертці натерти сир і посипати ним картопляний млинець зверху.
- Накрити кришкою і смажити доти, доки сир не розплавиться.
Млинці з яблуком і корицею
Інгредієнти
- молоко — 400 мл;
- яблука — 3 шт;
- гарбузове пюре — 100 г;
- яйця — 2 шт;
- цукор — 2,5 ч. ложки;
- борошно — 9 ст. ложок;
- сода — 0,75 ч. ложки;
- масло вершкове — 80.
Приготування
- Яйця з’єднати з цукром і корицею та збити вінчиком.
- Додати гарбузове пюре і розтоплене вершкове масло.
- Усе перемішати.
- Яблука очистити, видалити серцевину, нарізати дуже дрібними кубиками (можна натерти на крупній тертці) і додати в отриману суміш.
- Борошно і соду перемішати і також всипати в суміш.
- Влити молоко і вимішати.
- З отриманого тіста приготувати млинці звичайним способом.