Різдво Христове – це час сімейного застілля та веселощів. А якщо ви все ще думаєте, якими ласощами порадувати рідних у різдвяні дні, тоді вам смачні ідеї…
Тарталетки з авокадо та оселедцем
ІНГРЕДІЄНТИ:
- хліб житній – 200 г,
- масло вершкове – 60 г,
- яйце – 1 шт.,
- авокадо – 1 шт.
- сир вершковий – 100 г,
- філе малосоленого оселедця, зелень, огірок та волоські горіхи – за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ. Житній хліб та горіхи подрібнити в крихту. Додати до них розм’якшене масло та яйце. Отриману масу розподілити формами, формуючи кошики, і випікати в духовці при температурі 190 градусів протягом 15 хвилин. За допомогою блендера подрібнити очищений авокадо та оселедець. До отриманої маси додати вершковий сир і акуратно перемішати. Готові кошики заповнити кремом і прикрасити зеленню.
Скумбрія з яблуками
ІНГРЕДІЄНТИ:
- скумбрія – 1-2 шт.,
- яблуко – 1 шт.
- айва – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.,
- приправа для риби – 1 ст. ложка,
- чебрець – 1 ст. ложка,
- біле вино – 150 мл,
- половина лимона, сіль – за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ. Рибу очистити і присипати приправою та сіллю. Яблуко та айву нарізати тонкими часточками. Очистити цибулю і нарізати кільцями. Також нарізати лимон. На фольгу для риби в центр викласти цибулю, присипати чебрецем. Рибу нафарширувати яблуками та айвою, додати лимонних часточок і покласти зверху фольги. Сформувати з фольги човен і покласти рибу на лист. У човник налити білого вина та закрити краями фольги. Випікати рибу в духовці 20 хвилин при температурі 200 градусів. Зняти зверху фольгу та запікати ще кілька хвилин.
Раніше ми розповідали про те, як приготувати смачні швидкі пироги.