Новини Одеси та Одеської області

Види та особливості холодильних камер

Види та особливості холодильних камер

Використання холодильних камер настільки широке, що вони існують різних видів, розмірі та навіть форм. Причому вони поширені в звичайному побутовому використанні, а також для зберігання продукції на підприємствах різних промисловостей.

Найкращі установки для охолодження та заморожування продукції у будь-яких масштабах пропонує компанія “Frios”. На сайті цієї фірми є багато різних установок, у тому числі і промисловий чілер для охолодження води, який використовують для зберігання та заморожування рідин різних видів. Що стосується холодильних камер, то в них може відбуватись зберігання таких продуктів:

  • продукції, у якої невеликий термін придатності;
  • заморожених продуктів;
  • м’яса;
  • ліків;
  • матеріалів машинобудівної та добувної промисловості.

Види холодильних камери

Холодильні камери бувають різні, тому є кілька класифікацій їх за різними критеріями:

  1. За об’ємом внутрішньої частини камери.
  2. За можливим режимом температур.
  3. За методом збирання елементів ззовні та всередині.
  4. За сферою застосування (побутові або промислові).
  5. За типом покриття камери всередині.

Класифікація за методом збирання конструкції

За цим критерієм промислові холодильні камери діляться на такі види:

  • камера, яка стоїть стаціонарно – вона продається вже у зібраному вигляді та не потребує додаткових дій, крім стандартної установки. При встановленні вона стає частиною робочої зони приміщення;
  • збірний варіант – цей варіант зручний тим, що його можна комфортно переміщати в різні місця у зібраному вигляді та збирати там, де це потрібно.

Особливості корпусу холодильних камер

Елементи для охолодження продукції знаходяться поблизу холодильної камери, випарники стоять під стелею. Завдяки цьому конденсат стікає в піддон. У холодильних камерах завжди є світло всередині, щоб можна було легко орієнтуватись у просторі.

Корпус холодильної камери складається з таких блоків:

  1. Двері з панелей, стіни та підлога – з зовнішньої сторони вони мають оббивку з алюмінію для теплоізоляції.
  2. Блок для кріплення дверей та отвір для розміщення дверей.
  3. Елементи по кутках за допомогою яких з’єднуються панелі.

Види камер за режимом температур

За режимом температур, який може бути у цих приладах, їх поділяють на такі види:

  • експериментальні – ті, що мають температуру всередині до вісімдесяти градусів;
  • камери для проведення шокової заморозки – дозволяють максимально якісно заморозити продукти, щоб зберегти їхні смакові якості та зовнішній вигляд. Температура в них тримається в районі сорока градусів;
  • низькотемпературні промислові камери для заморожування – саме в них проводиться збереження продукції в супермаркетах та магазинах, на складах та в інших промислових підприємствах;
  • промислові холодильні камери з середньотемпературним режимом – у таких приладах добре зберігати лікарські та фармацевтичні препарати та іншу охолоджену продукцію. Часто можна побачити в медичних закладах, невеликих магазинах та кафе.
Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції