Новини Одеси та Одеської області

Основні різновиди кави та кавових напоїв: короткий огляд

Основні різновиди кави та кавових напоїв: короткий огляд

Класична кава – це напій, зварений зі свіжомелених зерен. Решту різновидів з молоком, сиропами, шоколадом, медом, алкоголем та іншими добавками заведено називати кавовими напоями.

У статті ми розповімо про особливості найпопулярніших видів кави та напоїв на її основі.

Справжня кава: еспресо, ристретто, американо

  • Еспресо – це порція кави об’ємом 25-35 мл. Гаряча вода пропускається через змелені зерна. Еспресо винайшли в Італії. Він має характерну гіркуватість, а також служить основою для багатьох напоїв.
  • Рістретто — міцний різновид еспресо обсягом до 25 мл. П’ється за ковток. Відрізняється насиченим ароматом та характерною густотою. Запивається негазованою водою. Дуже бадьорить внаслідок високої концентрації кофеїну.
  • Американо або Long Black — еспресо з подвійною кількістю води. За легендою, напій став особливо популярним у 40-х роках минулого століття, коли американські солдати, воюючи в Європі, почали розбавляти занадто міцну для них каву, пом’якшуючи її гіркоту. Сьогодні можна вибрати і купити каву в капсулах, призначену для приготування в кавомашині саме американо — нерізкої, з легкою ягідною кислинкою.

Кавові напої з молоком: капучино, латте, мокко

До списку найпопулярніших напоїв входять такі:

  1. Капучіно. Складається з еспресо, спіненого цільного або знежиреного молока та піни – все в рівних частинах шарами. Текстура кремова, приємна на смак.
  2. Латте. Спінене молоко повільно вливають у каву для отримання збалансованого смаку.
  3. Флет уайт. Особливо популярний в Австралії та Новій Зеландії. Готується на основі подвійної порції еспресо та слабо збитого молока. Міцніше, ніж латте.
  4. Макіато. У дві порції еспресо, тобто 50-70 мл, додають одну-дві краплі молока, що впливає не так на смак, лише злегка пом’якшуючи характерну гіркоту, як на колір.
  5. Мокко. Крім кави та спіненого молока, до складу входить шоколадний сироп, що надає готовому напою ніжної кремової текстури.
  6. Кава з молоком. Складається з 50% кави та 50% молока. Популярний у багатьох європейських країнах. У Франції його називають Cafe au lait, а Португалії — Meia-de-leite. Подається у високих скляних склянках.
  7. Фраппучіно. У складі – кава, молоко, лід та різні сиропи, які можна придбати в маркеті корисних штук MAUDAU. Дуже солодкий, нагадує на смак десерт.

Кава родом з Ірландії та Австрії

Айріш-кава – це суміш кави, односолодового ірландського віскі, тростинного цукру та жирних вершків. Ірландська кава має потужний зігріваючий ефект і дуже приємний на смак.

Кава по-віденськи з’явилася ще в XVII столітті. Складається з подвійної порції еспресо, до якого додають збиті вершки та мелений шоколад. Дуже ситний, але не надто солодкий напій.


*на правах реклами

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції