Статті

Ідеальний кавун: який він?

Ну ось і серпень на порозі… А серпень у нас, як відомо – сезон кавунів. На жаль, херсонських кавунів у нас нині не буде, зате нам обіцяють свої, одеські. Так що поласувати цією смачною ягодою нам, сподіваємося, все ж таки вдасться. Але як часто буває, що, здавалося б, привабливий на вигляд кавун виявляється недозрілим і несмачним. У той же час, цієї помилки легко уникнути. Напередодні кавунового сезону «Одеське життя» нагадує, як правильно вибрати стиглий та смачний кавун.

В першу чергу, щоб переконатися, що плід дійсно стиглий, зверніть увагу на колір його шкірки. У стиглої ягоди сильний та послідовний візерунок смуг. Зелені частини мають бути насиченого темного кольору, а бліді – світло-жовтими.

При цьому бажано вибирати кавуни, які виглядають тьмянішими, адже дуже блискучі ягоди можуть виявитися недозрілими.

Потім знайдіть на шкірці кавуна польову пляму. Ця тьмяна частина показує, що ягода лежала на землі, доки дозрівала. Її колір має бути кремово-жовтим або навіть майже помаранчевим. Якщо ж колір плями білий або жовтий, краще вибрати інший кавун.

Наступне, що потрібно зробити при виборі кавуна – оглянути його стебло. У ягоди, яка мала достатньо часу на дозрівання, він сухий жовто-коричневого кольору. Якщо ж «ніжка» залишилася зеленою, це може свідчити про те, що кавуну не вистачає смаку та солодощі.

Ще один вкрай дієвий спосіб точно всім відомий: постукайте по плоду і послухайте звук. Якщо звук глибокий і порожній, в кавуні багато води, тобто він заспівав. Якщо ж звук щільний – шкірка надто товста, а ягода ще не дозріла.

Також якщо ви оберете найважчий кавун, у вас є більше шансів взяти ідеально стиглий плід. Зверніть увагу і на форму: якщо він круглий і рівномірний, швидше за все, він буде ароматнішим. Овальні плоди водянисті і не такі солодкі.

І, нарешті, купуйте кавуни в сезон, адже в інші пори року він уже не матиме того смаку та набору корисних якостей.

Нагадаємо, аграрії Одеської області відвели під баштанні культури 3200 га землі, з них 2500 га – під кавуни, а решта – під медові одеські дині.

Вас також може зацікавити:

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Recent Posts

  • Новини партнерів

Як у Києві стрижка собак стала трендом серед власників

Ще зовсім недавно догляд за зовнішністю собаки сприймався як щось виняткове чи виставкове. Але останніми… Read More

23-08-2025 в 22:43
  • Новини

Якою буде погода в Одесі та області в День Незалежності: прогноз синоптиків

В Одесі та Одеській області 24 серпня 2025 року очікується мінлива хмарність, без істотних опадів.… Read More

23-08-2025 в 22:25
  • Статті

Фестиваль пива та вуличної їжі у Літньому театрі Міського саду: смак, музика та благодійність

З 22 по 24 серпня Літній театр Міського саду в Одесі перетворився на простір смаку,… Read More

23-08-2025 в 21:28
  • Авторський блог

Стокгольмський синдром Орбана: про любов прем’єра Угорщини до Путіна та відданість диктатору

У жовтні 1956 року Будапешт став символом боротьби маленької країни проти радянської імперії. Студентські демонстрації… Read More

23-08-2025 в 20:51
  • Статті

Одеським борцям за українську незалежність: на Приморському бульварі проходить виставка

На Приморському бульварі, просто неба, поруч із Дюком, до 24 серпня включно відкрита незвична композиція,… Read More

23-08-2025 в 18:37
  • Статті

Своя справа в Одесі 2025: Від кав’ярні на пляжі до IT-стартапу — покроковий гід

Одеса завжди була містом підприємливих та сміливих людей. Унікальна атмосфера, потік туристів та статус південної… Read More

23-08-2025 в 18:14