Статті

Ідеальний кавун: який він?

Ну ось і серпень на порозі… А серпень у нас, як відомо – сезон кавунів. На жаль, херсонських кавунів у нас нині не буде, зате нам обіцяють свої, одеські. Так що поласувати цією смачною ягодою нам, сподіваємося, все ж таки вдасться. Але як часто буває, що, здавалося б, привабливий на вигляд кавун виявляється недозрілим і несмачним. У той же час, цієї помилки легко уникнути. Напередодні кавунового сезону «Одеське життя» нагадує, як правильно вибрати стиглий та смачний кавун.

В першу чергу, щоб переконатися, що плід дійсно стиглий, зверніть увагу на колір його шкірки. У стиглої ягоди сильний та послідовний візерунок смуг. Зелені частини мають бути насиченого темного кольору, а бліді – світло-жовтими.

При цьому бажано вибирати кавуни, які виглядають тьмянішими, адже дуже блискучі ягоди можуть виявитися недозрілими.

Потім знайдіть на шкірці кавуна польову пляму. Ця тьмяна частина показує, що ягода лежала на землі, доки дозрівала. Її колір має бути кремово-жовтим або навіть майже помаранчевим. Якщо ж колір плями білий або жовтий, краще вибрати інший кавун.

Наступне, що потрібно зробити при виборі кавуна – оглянути його стебло. У ягоди, яка мала достатньо часу на дозрівання, він сухий жовто-коричневого кольору. Якщо ж «ніжка» залишилася зеленою, це може свідчити про те, що кавуну не вистачає смаку та солодощі.

Ще один вкрай дієвий спосіб точно всім відомий: постукайте по плоду і послухайте звук. Якщо звук глибокий і порожній, в кавуні багато води, тобто він заспівав. Якщо ж звук щільний – шкірка надто товста, а ягода ще не дозріла.

Також якщо ви оберете найважчий кавун, у вас є більше шансів взяти ідеально стиглий плід. Зверніть увагу і на форму: якщо він круглий і рівномірний, швидше за все, він буде ароматнішим. Овальні плоди водянисті і не такі солодкі.

І, нарешті, купуйте кавуни в сезон, адже в інші пори року він уже не матиме того смаку та набору корисних якостей.

Нагадаємо, аграрії Одеської області відвели під баштанні культури 3200 га землі, з них 2500 га – під кавуни, а решта – під медові одеські дині.

Вас також може зацікавити:

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Recent Posts

  • Новини

Дощ, прояснення та комфортна температура: прогноз погоди в Одесі на 12 жовтня

За даними Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, завтра, в неділю, 12 жовтня 2025 року, небезпечні… Read More

11-10-2025 в 19:54
  • Новини

Одеса після атаки: енергетики повертають світло та газ, працюють «Пункти незламності»

В Одесі та Одеському районі ліквідують наслідки масованої нічної атаки дронами, через яку частина мешканців… Read More

11-10-2025 в 18:44
  • Статті

Як в Одесі повечеряти за 160 грн у легендарному підвальчику: огляд “Золотої Підкови”

Продовжуємо розповідати, про одеські заклади, які існують вже не один десяток років. Про них впевнено… Read More

11-10-2025 в 18:33
  • Авторський блог

Як біндюжник з Одеси став найсильнішою людиною на планеті: історія Івана Піддубного

Іван Піддубний — легенда світового спорту, чия сила, мужність і непохитна честь стали символом цілої… Read More

11-10-2025 в 17:31
  • Новини

Атака на енергетиків та десятки збитих дронів: хроніка 1326-го дня війни

Субота, 11 жовтня 2025 року… Війна в Україні триває 1326 день. Росіяни завдали масованих ударів… Read More

11-10-2025 в 16:07
  • Новини

Частина Одеси залишається без світла – які трамваї та тролейбуси не курсують

До середини дня суботи, 11 жовтня 2025 року, частина Одеси залишається без електропостачання після нічної… Read More

11-10-2025 в 14:12