Ключові моменти:
- У серпні на Привозі багатий асортимент овочів та фруктів: від абрикосів та слив до кукурудзи та часнику;
- Ну і звісно – без спілкування та одеського гумору на Привозі нікуди!
- Ціни на овочі варіюються: томати – від 30 до 100 грн/кг, перець – до 120 грн, часник – до 150 грн.;
- Фрукти: яблука від 40 грн, виноград до 200 грн, полуниця – до 220 грн за кілограм;
- Яйця коштують від 55 грн за десяток, сир – до 160 грн/кг, бринза – до 270 грн;
- М’ясо: яловичина від 130 до 290 грн, свинина – до 300 грн за кг;
- Риба: судак – до 250 грн, короп та лобань – до 150 грн/кг.
«Все свіженьке, смачненьке, цьогорічне!»
Є люди, які по Привозу прогулюються. Ну от наче по парку. От тільки на ринку не присісти на лавку. Нічого. Можна й постояти, а ще – побалакати.
Чоловік проходить собі неквапливо, зупиняється біля продавчині, на лотку у якої – увесь серпневий фруктово-овочевий асортимент.
– Сливи солодкі?
– Авжеж. Дуже смачні.
– А дині цьогорічні?
– Звісно цьогорічні.
– А абрикоси?
– І абрикоси звісно. Свіженьке все, все цьогорічне. Питання у вас якісь дивні.
– Нічого дивного, маю право питати про товар. А кукурудза не буде варитися годинами?
– Та ви що! Звариться скоріше, ніж ви мені ще якісь питання придумаєте.
– Нічого не придумаю. Хорошої вам торгівлі!..
Чоловік збирається йти далі.
Продавчиня:
– І навіщо стільки питань, якщо нічого не купуєте?
– У спеку треба спілкуватися. До речі, не тільки в спеку…
А як ціни?
Овочі на одеському Привозі (ціни за один кілограм)
- картопля – 30-40 грн;
- цибуля – 25-35 грн;
- помідори – 30-100 грн;
- буряк – 35-50 грн;
- кабачки – 20-45 грн;
- огірки – 25-55 грн;
- солодкий перець – 50-120 грн;
- баклажани – 50-120 грн;
- капуста – 30-40 грн;
- часник – 130-150 грн;
- морква – 35-50 грн;
- зелень у пучках – від 5 грн;
- кукурудза – 13-15 грн (за один качан).
Читайте також: Рани Одеси: як ти, Привоз? (фоторепортаж)
Ціни фруктів на одеському Привозі (за один кілограм)
- яблука – 40-70 грн;
- груші – 70-120 грн;
- банани – 60-80 грн;
- грейпфрути – 60-80 грн;
- гранати – 180-230 грн;
- лимони – 80-150 грн;
- виноград – 70-200 грн;
- хурма – 90-180 грн;
- апельсини – 60-130 грн;
- вишня – 80-150 грн;
- полуниця – 180-220 грн;
- аґрус – 150-200 грн;
- персики – 50-100 грн;
- абрикоси – 50-90 грн;
- сливи – 40-70 грн;
- кавуни – 18-20 грн.
Скільки на Привозі коштують яйця, сир, бринза
- яйця (десяток) – 55-90 грн;
- бринза – 200-270 грн;
- сир – 100-160 грн.
Ціни на м’ясо на одеському Привозі
Яловичина-телятина
- задня частина – 250-290 грн;
- теляча шия – 200-220 грн;
- ребра – 130-170 грн;
- антрекот – 180-220 грн.
Свинина
- задня частина – 200-230 грн;
- шия – 280-300 грн;
- лопатка – 220-250 грн;
- ребра – 210-220 грн;
- сало сире (від «тонкого» до «товстого») – 70-250 грн;
- сало солоне (від «тонкого» до «товстого») – 100-250 грн.
Ціни на рибу у рибних рядах Привозу
- товстолобик – 50-110 грн;
- карасі – 70-90 грн;
- лобань (він же морський пеленгас) – 90-150 грн;
- судак – 150-250 грн;
- короп – 80-150 грн.
Читайте також та порівнюйте: Ціни на спекотному одеському Привозі: «Картопля теж цукрова?!»
Фото авторки