Ключові моменти:
- На Привозі – не лише спека, а й «солодкі» ціни: продавці масово рекламують товар як «медовий», «цукровий», що викликає іронію у покупців;
- Ціни на овочі: картопля – 30–45 грн, помідори – 40–100 грн, часник – до 150 грн/кг;
- Ціни на фрукти: полуниця та аґрус – до 220 грн/кг, виноград – до 200 грн/кг, персики – від 50 грн;
- Ціни на яйця та молочку: десяток яєць – до 90 грн, сир – до 160 грн, бринза – до 270 грн;
- Ціни на м’ясо: яловичина – до 290 грн/кг, свинина – до 300 грн, сало – до 250 грн;
- Ціни на рибу: судак – до 250 грн, пеленгас – до 150 грн, карась – до 90 грн.
Все з цукром!
– Купуйте, купуйте! Огірки солодкі! – чути голос продавчині.
– Купуйте, скуштуйте, помідори цукрові! – чути рекламний заклик іншої продавчині.
– Диня солодка, як мед, кукурудза – цукор! – зазиває покупців продавець.
Покупець (не в гуморі):
– Все як мед, все солодке, все цукрове! Та що це коїться?! Картопля теж цукрова, солодка, як мед?! Ви її у сиропі мили?!.. Може, на варення піде?!.. Ви б краще цінами своїми не лякали!..
До речі, що з цінами?
Овочі на одеському Привозі (ціни за один кілограм)
- картопля – 30-45 грн;
- цибуля – 25-35 грн;
- помідори – 40-100 грн;
- буряк – 35-50 грн;
- кабачки – 20-45 грн;
- огірки – 25-45 грн;
- солодкий перець – 60-130 грн;
- баклажани – 80-130 грн;
- капуста – 30-40 грн;
- часник – 130-150 грн;
- морква – 40-60 грн;
- зелень у пучках – від 5 грн;
- кукурудза – 15-20 грн (за один качан).
Ціни фруктів на одеському Привозі (за один кілограм)
- яблука – 40-70 грн;
- груші – 70-120 грн;
- банани – 60-80 грн;
- грейпфрути – 60-80 грн;
- гранати – 180-230 грн;
- лимони – 80-150 грн;
- виноград – 90-200 грн;
- хурма – 90-180 грн;
- апельсини – 60-130 грн;
- вишня – 80-150 грн;
- полуниця – 150-220 грн;
- агрус – 150-200 грн;
- персики – 50-100 грн;
- абрикоси – 60-100 грн;
- сливи – 70-90 грн.
На тему: Ціни на одеському Новому базарі наприкінці липня: про що співають кавуни? (фоторепортаж)
Скільки на Привозі коштують яйця, сир, бринза
- яйця (десяток) – 55-90 грн;
- бринза – 200-270 грн;
- сир – 100-160 грн.
Ціни на м’ясо на одеському Привозі
Яловичина-телятина
- задня частина – 250-290 грн;
- теляча шия – 200-220 грн;
- ребра – 130-170 грн;
- антрекот – 180-220 грн.
Свинина
- задня частина – 200-230 грн;
- шия – 280-300 грн;
- лопатка – 220-250 грн;
- ребра – 210-220 грн;
- сало сире (від «тонкого» до «товстого») – 70-250 грн;
- сало солоне (від «тонкого» до «товстого») – 100-250 грн.
Ціни на рибу у рибних рядах Привозу
- товстолобик – 50-110 грн;
- карасі – 70-90 грн;
- лобань (він же морський пеленгас) – 90-150 грн;
- судак – 150-250 грн;
- короп – 80-150 грн.
Читайте також та порівнюйте: «Працювали й працюємо!»: ціни на одеському Привозі після прильоту (фото).
Фото авторки