Новости Одессы и Одесской области

З танкера Delfi стався витік нафтопродуктів: підтоплені бони не функціонують

З танкера Delfi стався витік нафтопродуктів: підтоплені бони не функціонують

Сьогодні зранку поблизу танкера Delfi стався масштабний витік нафтопродуктів.

Про це у коментарі нашому кореспонденту повідомив заступник начальника Державної екологічної інспекції в Одеській області Віталій Караулов.

— Сьогодні було зафіксовано велику пляму розміром 7 500 метрів квадратних в акваторії пляжу «Дельфін». Пляма сріблястого кольору та має характерний запах нафтопродуктів, — зазначив Караулов.

На фото: Віталій Караулов

Також була названа й причина витоку забруднюючих речовин:

— Зранку бони були підтоплені під воду, нафтопродукти перетікали і потрапляли в акваторію моря, на пляж, на пісок. Витік стався через те, що наразі навколо танкера ведуться активні роботи і самі бони вже не можуть виконувати свою функцію, вони були закріплені не дуже добре та заходили під воду, — додав заступник начальника Державної екологічної інспекції в Одеській області.

Як повідомив наш кореспондент з місця події, зараз відбуваються підготовчі роботи до підняття. Поблизу танкера є лише один буксир з натягнутим тросом. Водночас на схилах пляжу люди позаймали найвигідніші місця для спостерігання за процесом підйому.

ОНОВЛЕНО

На даний момент фахівці займаються прикріпленням сталевих тросів, до тросів, якими обмотаний танкер Delfi. Також в трюми заводять понтони для надання більшої плавучості танкеру. Сьогодні судно планують підняти на 40-45 градусів. Однак поки що активна фаза тільки в плані. До локації проведення операції зайшов ще один маленький буксир.

танкер Делфи


Нагадаємо, сьогодні на пляжі «Дельфін» вкотре намагаються підняти танкер Delfi.

Фото: Артем Виноградов

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции