Новини Одеси та Одеської області

Війна, день 967: Сили оборони провели успішну спецоперацію на Харківщині

Війна, день 967: Сили оборони провели успішну спецоперацію на Харківщині

Сьогодні, у четвер, 17 жовтня 2024 року, почалася дев’ятсот шістдесят сьома доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Про найбільш значущі події минулої доби – у короткому зведенні «Одеського життя».

Ворог атакує Україну невідомими безпілотниками

У ніч на 17 жовтня ворог завдав удару по Україні керованою авіаційною ракетою Х-59 і 56-ма ударними БпЛА та безпілотниками невстановленого типу, повідомили в Повітряних Силах ЗСУ.

У результаті протиповітряного бою збито 22 ворожі безпілотники.

27 БПЛА локально втрачено внаслідок протидії РЕБ.

Ще 2 безпілотники полетіли в напрямку Білорусі.

Зафіксовано 5 влучань ударних БПЛА по об’єктах інфраструктури в прифронтових областях.

Стаття на тему: Війна дронів в Україні: як РЕБ стали новим ППО і які завдання вони вирішують

Про ситуацію на фронті на ранок 17 жовтня

За минулу добу зафіксовано 163 бойових зіткнення. Ворог зосередив атаки на Курахівському напрямку, де Сили оборони відбили 52 атаки, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Триває операція в Курській області. За наявними даними агресор завдав 21 авіаційного удару по Курській області, скинувши 32 КАБ.

Погана погода уповільнює і ускладнює просування російських і українських механізованих підрозділів на виступі ЗСУ в Курській області. Російські Z-блогери, які спочатку хвалилися «успіхами» своїх військ, визнали, що ті в результаті застопорилися. Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни за 16 жовтня.

За даними ISW, російські війська нещодавно просунулися на схід від Любимівки і в західній частині Зеленого Шляху (обидва на південний схід від Кореневого), а також на полях на північний захід від Кругленького (на південний схід від Кореневого).

Росіяни завдавали ударів по ЗСУ в будівлі в Ольгівці і це, на думку аналітиків, вказує на те, що українські війська нещодавно відновили деякі позиції в цьому населеному пункті.

Український військовослужбовець, який воює в Курській області, 16 жовтня повідомив, що обидві сторони наразі ведуть бої за Вільхівку і Новоіванівку, які частково перебувають під контролем ЗСУ.

Читайте також: Таємні додатки і вступ до НАТО: Зеленський розкрив план перемоги України (відео)

Деталі нової операції ГУР на Харківщині

Про виконання комплексної успішної операції зі звільнення лісового масиву, розташованого на північ від населеного пункту Липці Харківської області, повідомили в Головному управлінні розвідки України.

Результат спланованих і сміливих дій українських розвідників – захоплення батальйонного району оборони противника, знищення 3 мотострілецьких батальйонів, загону «шторм» і розвідувальної роти 7 окремого мотострілецького полку 11 армійського корпусу вс рф.

«Після зачистки 400 гектарів лісового масиву на північ від Липців становище загарбників на цьому відрізку фронту погіршилося та близьке до безнадійного», – зазначили в розвідці.

Також під час штурмових дій взято в полон чергових московитів, що допоможе повернути з російської неволі захисників України.

Втрати ворога на 17 жовтня: мінус ще 1420 окупантів

Учора авіація та ракетні війська й артилерія Сил оборони завдали 14 ударів по районах зосередження особового складу й військової техніки противника та наземній станції управління БпЛА окупантів.

втрати ворога

Також українські воїни знешкодили:

  • 17 танків,
  • 33 бойових броньованих машин,
  • 51 артилерійську систему,
  • 1 РСЗВ,
  • 54 БпЛА оперативно-тактичного рівня,
  • 83 автомобілі,
  • 5 одиниць спеціальної техніки окупантів.
Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції