Сучасна кулінарія дає змогу грати з інгредієнтами та подавати до столу справжні шедеври. До списку додаткових компонентів можуть входити не тільки спеції, а й алкоголь. Наприклад, віскі. Напій надає страві особливого пікантного смаку. У статті розглянемо кілька рецептів із міцним алкоголем. Пробуйте та насолоджуйтеся.
Свинячі реберця з медом і віскі
Для приготування страви знадобляться:
- свинячі ребра — 1,25 кг;
- мед — 1,5 ст.л;
- віскі — 25 мл;
- соєвий соус — 25 мл;
- мускатний горіх — на кінчику чайної ложки;
- імбир тертий — 1 ст.л;
- перець білий — на кінчику ножа;
- вода — 1 ст.л;
- олія кунжуту — 0,5 ст. л;
- сік лайма — 50 мл;
- рибний соус — 50 мл;
- кінза рубана — 10 г;
- мелений червоний перець — 0,5 ч. л;
- цукор — 1 ст. л.
Реберця миють, підсушують паперовим рушником і укладають в глибоке деко. В окремій місткості змішують алкоголь (наприклад, віскі Jameson), соєвий соус, кунжутну олію, мускатний горіх, корицю, імбир, мед і білий перець. Цією сумішшю заливають м’ясо та ставлять у холод приблизно на 3 години.
Тим часом в окремому посуді змішують лимонний сік, соєвий соус, кінзу, цукор, червоний перець, мед і гарячу воду. Розмішують до розчинення всіх спецій.
Духовку розігрівають до 150°, відправляють туди реберця на 120 хвилин. Приблизно за 15 хвилин до готовності їх змащують соусом, що залишився, і запікають до рум’яної красивої скоринки.
Свинина з медом і віскі
Для приготування потрібно взяти:
- свинину, бажано шию або лопатку — 1,5 кг;
- віскі — 50 мл;
- мед — 5 ст.л;
- сіль і перець — на смак;
- морква — 2 шт;
- масло — 50 г.
Свинину миють, підсушують паперовим рушником. Потім із допомогою ножа роблять проколи глибиною до 2 см на всьому периметрі м’яса. Туди укладають нарізану соломкою або шматочками моркву таким чином, щоби вона повністю заповнила отвори.
В окремому посуді змішують мед, скотч, сіль і перець. За бажання можна додати трохи паприки. Готовою сумішшю змащують свинину з усіх боків і відправляють у холодильник на 2 години. Потім виймають м’ясо, укладають у деко, попередньо змащене маслом.
Відправляють свинину в духовку приблизно на 2 години за температури 150°. Періодично необхідно виймати м’ясо з духовки та зверху обмазувати залишками соусу. У підсумку на ньому має утворитися рум’яна скоринка.
Новорічний коктейль із віскі
На чотири порції вам знадобляться:
- лайм — 1 шт;
- скотч — 50 мл;
- цукор тростинний — три чайні ложки;
- імбирний ель — на смак;
- куряче яйце — 1 шт;
- лід.
Спочатку необхідно підготувати цедру лайма. Окремо вичавити з нього сік. У мисці змішують два готові компоненти та додають тростинний цукор. Соус залишають на годину. У шейкері тим часом об’єднують віскі, яйце та столову ложку суміші лайма. Сюди ж відправляють лід. Усе необхідно добре струсити, вилити в келих і на смак розбавити імбирним елем.
Зверніть увагу, що алкоголь для приготування кулінарних шедеврів краще брати в перевірених магазинах. Наприклад, усе необхідне можна подивитися в маркеті Маудау. І не забувайте дотримуватися точних пропорцій, щоби не зіпсувати смак страви або напою.
*на правах реклами