Здавалося б, що може бути найпростіше приготувати вранці, як не бутерброд із ковбасою та сиром на додачу? І смачно, і ситно, і готувати недовго. Однак фахівці стверджують: придумати ще більш нездорову страву для сніданку непросто. І вже тим паче не слід поглинати її щодня.
Багатьом може здатися, що ковбаси та сир містять білок і кальцій, а значить чудово підходять. для сніданку. Але насправді користі від такої їжі зовсім небагато.
Причин, чому шкідливо їсти бутерброди відразу кілька. Справа в тому, що оброблене м’ясо, таке як ковбаси, зазвичай містить багато натрію – а це сіль. А при надмірному вживанні натрію від підвищеного артеріального тиску та інших серцево-судинних проблем нікуди не подітися.
До того ж, ковбаса та сир містять велику кількість насичених жирів. Вживання їх у надлишку може збільшити ризик серцевих захворювань та інших проблем із здоров’ям. А якщо додати в бутерброд ковбасу, підсмажену на сковороді або у фритюрі, ситуація стане ще гіршою, адже вміст шкідливих для здоров’я жирів та трансжирів у цьому випадку лише зросте. Тож відповідь на запитання про те, чи шкідливі гарячі бутерброди з сиром та ковбасою, також позитивна.
Також відзначимо, що вирішальне значення для збалансованого сніданку відіграють клітковина, вітаміни та мінерали, а їх високим вмістом сир із ковбасою навряд чи можуть похвалитися. Хорошою альтернативою можуть стати тости (особливо цільнозернові), а ковбасу та сир можна замінити нарізаними скибочками авокадо та омлетом або яйцями-пашот. Авокадо містить корисні жири, а яйця – хороше джерело білка та необхідних поживних речовин.
Ви також можете дізнатися:
- Чим корисний тунець: рекомендації та рецепт;
- Що робити, якщо придбали неякісні продукти?
- Олія, сир, молоко: як перевірити їх якість?
Джерело: УНІАН