Новини Одеси та Одеської області

Дитячі садочки на Одещині облаштують мобильними укриттями

Дитячі садочки на Одещині облаштують мобильними укриттями

Департамент освіти та науки Одеської обласної військової адміністрації (ОВА) планує облаштувати укриття у закладах дошкільної освіти області. Наразі освітяні залучають донорів та міжнародні організації, щоб знайти фінансування. Про це стало відомо під час брифінгу в “Media Center Ukraine — Odesa”.

Нагадаємо, що ліше в Одесі 36 садочків не мають території для укриття і вони наразі закриті. А 87 дітячих садочків Одеси протягом року облаштували укриттями і відкрили, про що повідомляла директорка Департаменту освіти і науки Одеської міскої ради Олена Буйневич.

Ще гірша ситуація із роботою дитячих садочків в Одеській області. Директор департаменту освіти та науки Одеської ОВА Олександр Лончак нагадав, що у квітні 2022 року повністю призупинили діяльність закладів дошкільної освіти.

Потім поступово почали відкривати чергові групи у дитячих садочках. Станом на сьогодні 239 закладів працюють очно, ще 239 – у змішаному форматі, – розповів Олександр Лончак. За його словами, ситуація із закладами дошкільної освіти – найважча, оскільки у дитсадках відсутні найпростіші укриття.

Будівлі дитсадків взагалі не мають підвальних приміщень. Але звичайно і тут шукаємо виходи. Це і мобільні укриття, тож є над чим працювати. Органи місцевого самоврядування знають про цю проблематику, отже працюємо над тим, щоб збільшити охоплення дітей закладами дошкільної освіти, – розповів Олександр Лончак.

Варто зазначити, що наразі також в Одеській області залучають міжнародні організації та донорів, щоб облаштовувати укриття у дитячих садках.

Також будуть закриватися школи Одеси, читайте тут заяву міського Департаменту освіти.

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції