Новини Одеси та Одеської області

Чи будуть закриватися школи Одеси: заява міського Департаменту освіти

Чи будуть закриватися школи Одеси: заява міського Департаменту освіти

В соціальних мережах почалась ширитися інформація, що адміністрації шкіл Одеси зобов’язують обрати на наступний рік очне навчання, бо нібито через це почнуть закривати школи. Крім того, ще одна неправдива інформація щодо тих школярів з Одеси, які виїхали за кордон, нібито їх будуть відраховувати.

Про ці фейкові новини повідомила директорка Департаменту овіти і науки Одеської міської ради Олена Буйневич на своїй сторінці у фейсбуці.

“Шановні батьки. Мережею шириться неправдива інформація. Начебто під час анкетування зобов’язують обрати на наступний рік очне навчання, мовляв, інакше школа закриється.  Всіх дітей, хто за кордоном, відрахують зі школи, якщо вони не приїдуть на очне навчання.  Без заяви батьків ніхто не відрахує вашу дитину, це неправда”, – зауважила Олена Буйневич.

Директорка Департаменту освіти і науки відзначила, що хтось із освітян, що працюють в школах Одеси, викривив інформацію. Але обирати форму навчання можна за власним бажанням.

“Жодна школа міста не закриється. Без заяви батьків ніхто не відрахує дитину, це неправда. Обирайте дистанційне, щодо домашнього ми теж знайдемо вихід, можливо, об’єднаємо дітей у групи”, – підсумувала Олена Буйневич.

Скоріш за все така ситуауція склалася через низку заяв заступників Міністра освіти і науки України про терміни закінчення навчального року, дистанційне навчання та початок нового року з 1 вересня.

Читайте також:

Фото: Олена Буйневич. 

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції