Вершкове масло – улюблений продукт багатьох. Його ми додаємо в каші, картопляне пюре, макаронні вироби, випічку і просто мажемо на свіжий хліб і насолоджуємося вершковим смаком.
Але щоб олія не втрачала свою свіжість і корисні речовини, її потрібно правильно зберігати. Допоможе в цьому маслянка – спеціальний посуд для вершкового масла, в якому помістяться від 100 до 500 г продукту. Олія в такій ємності довго залишається свіжою та смачною. Широкий асортимент маслянок можна знайти, наприклад, на https://lefard.com.ua/maslenki/, ви точно не залишитеся без покупки.
Різновиди маслянок
Спеціальні ємності для олії бувають кількох типів.
Якщо говорити про форму, то маслянки бувають:
- Кругі;
- Квадратні;
- Прямокутні;
- Оваль.
Якщо ви любите нестандартний посуд, тобто маслянки, які своєю формою нагадують тварин або квіти. Така ємність буде оригінально виглядати на обідньому столі.
Що стосується герметичності, то маслянки можуть бути з кришкою або без. Важливо, щоб на кришці була ручка, так зручніше відкривати мастило.
Більш популярні маслянки прямокутної форми, в яких міститься стандартний брикет олії.
Пильну увагу потрібно приділити вибору матеріалу, з якого виготовлений посуд для олії.
При виготовленні маслянок використовують:
- Нержавіюча сталь;
- Пластик;
- Порцеля;
- Кераміку.
Найкрасивіші – керамічні
Розкажемо докладніше про переваги та недоліки кожного з цих матеріалів.
Найпрактичнішими вважаються маслянки з нержавіючої сталі. Олія в них добре зберігається, на неї не потрапляють сонячні промені. Також такі маслянки довговічні, адже розбити їх навіть за бажання не вийде.
Маслянки з пластику – найдешевші, але довго вони не прослужать. Такий посуд легко деформується, боїться падінь та ударів. Так, і невідомо, який пластик використовував виробник при виготовленні ємностей для олії. Тому, якщо ви стежите за своїм здоров’ям, краще віддати перевагу іншим видам.
Найзручнішими вважаються керамічні маслянки. Вони ідеально вписуються в сервірування столу, є безліч різних принтів та малюнків. А ще, вони зберігають усі корисні речовини олії. Але з ними потрібно бути обережними, тому що вони легко б’ються.
Ємності для олії з порцеляни цінуються за свою міцність та можливість підібрати посуд під будь-який кавовий чи чайний сервіз. Але коштують вони дорого. Хоча маслянка купується не на один рік, і свою ціну вона точно виправдає.
До речі, маслянка – чудова ідея для подарунка. Такий посуд має бути у кожному будинку.