Новини Одеси та Одеської області

Що потрібно знати про морозильну камеру і як правильно вибрати

Що потрібно знати про морозильну камеру і як правильно вибрати

Ще зовсім недавно вважалося, що морозильні камери повинні використовуватися лише у закладах громадського харчування та супермаркетах. Але останнім часом таку техніку почали купувати для домашнього використання поруч із такими звичними для нас пральною машиною чи духовою шафою.

Морозильна камера чи звичайна морозилка?

Найчастіше за збереження продуктів та домашніх заготовин, які мають зберігатися за мінусової температури, відповідає морозилка — спеціальний відсік у холодильнику. Але що робити, якщо звичайна морозилка не справляється із кількістю домашніх запасів?

Відповідь на це питання одна – купити морозильну камеру і зробити всі необхідні заготовляння на зиму.

Морозильна камера – це багатофункціональне обладнання, яке тільки здалеку може нагадувати свого родича – морозилку в холодильнику. Сучасні пристрої для заморожування продуктів мають безліч різноманітних функцій, що дозволяють вибирати необхідний клас заморозки та енергоспоживання. Також вони оснащені додатковими функціями, які виводять заморожування та зберігання продуктів на новий, більш якісний та сучасний рівень.

Морозильна камера

Як вибрати морозильну камеру?

Перед тим як купити морозилку, потрібно вивчити деякі нюанси даного обладнання. На що звернути увагу при виборі морозильної камери?

  1. Розмір та корисна площа

Морозильні камери можуть бути горизонтальними (морозильна скриня) або вертикальними (морозильна шафа). Вертикальна морозилка зовні схожа на звичайний холодильник, але продукти зберігаються при мінусових температурах. Як правило, морозильна шафа всередині оснащена полицями та висувними ящиками.

Морозильна скриня формою нагадуємо ящик висотою 85 см. Такі морозилки вважаються найбільш місткими, але через свій розмір їх частіше використовують у магазинах чи супермаркетах.

  1. Система розморожування, що використовується

На сьогодні виробники випускають морозильні камери двох типів розморожування: ручна та автоматична.

Ручний тип розморожування передбачає розморожування морозильної камери щорічно або у разі потреби.

Автоматичний тип розморожування робить розморожування автоматично, без вашої участі. У морозильниках з автоматичним розморожуванням використовується технологія No Frost. У процесі заморожування та зберігання на продуктах не наростає лід. Такі морозильні камери не потрібно самостійно розморожувати. Досить раз на 10-12 місяців їх добре вимити і почистити.

  1. Клас енергоспоживання

Клас енергоспоживання в морозилках, як і інших побутових приладах, маркується буквами латинського алфавіту: починаючи з А (найенергоефективніший клас) і до G (найменш енергоефективний клас). Експерти рекомендують купувати морозильну камеру із класом енергоспоживання А.

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції