Новини Одеси та Одеської області

Лауреатка «Голос. Діти» дає джазові концерти на підтримку України

Лауреатка «Голос. Діти» дає джазові концерти на підтримку України

Катерина Кравченко з Балти у 2015 році підкорила талант-шоу «Голос. Діти». Вона також є володаркою гран-прі багатьох джазових конкурсів та фестивалів Одещини і України: «Джаз над морем», «Весняний камертон», пам’яті Ростислава Кабанченка (Одеса), щорічного джазового конкурсу у Вінниці тощо.

Музика стала її стихією ще з чотирьох років. Вдосконалювала свій хист дівчинка у Балтській школі мистецтв, де і захопилася джазом. А розкрив її талант в цьому жанрі, як і багатьох інших своїх вихованців, викладач школи Володимир Камінський. 

Навчаючись на відділенні естрадного співу Одеського училища мистецтв і культури імені Костянтина Данькевича, Катерина Кравченко, завдяки своєму унікальному таланту, виступала з багатьма знаними джазовими співаками та музикантами, які відвідували Одесу, робила аранжування та джазові композиції.

Stories: перший джазовий альбом Катерини

Згодом Катя продовжила навчання у Дрезденській консерваторії. Там, у Німеччині, і здійснилася мрія талановитої балтянки, джазової співачки, композитора та аранжувальника. Вона зі своїми друзями Миколо Сучанеком  (фортепіано), Йоганнесом Фріке (бас) та  Жоао Райнері (барабани) записала перший альбом Stories. За словами дівчини, вона довго вагалася, бо була впевнена в тому, що записувати диск потрібно досвідченим музикантам і тільки тоді, коли ти не сумніваєшся у своїх здібностях. 

— Повірити в себе мені допомогли Жоао, Миколо та Йоганнес, котрі переконали мене зробити перший крок. Я щаслива, що можу поділитися Stories з усім світом. Адже кожна пісня має свою історію та свою роль у моєму житті. Це і нагадування про кохання, якому не судилося бути, і про нездійсненні очікування, і про розлуку з рідним домом, і про те, як важливо не втрачати надії і вірити у себе, — відкрилася Катерина.

Концерти на підтримку України

Концерт Солідарності з Україною, який проходив у березні 2022 року в Дрездені, зібрав 20 тисяч євро. Катерина Кравченко була серед ініціаторів його проведення.

Катерина Кравченко на концерті

Нещодавній виступ у Бонні на благодійному концерті з власними композиціями разом з Бетховенським оркестром Катерина вважає великою честю. Адже Боннський оркестр імені Бетховена має славну понад столітню історію. Крім того, на добродійному заході було зібрано 40 тисяч євро і передано на підтримку Збройних сил України. 

Наразі високообдарована дівчина родом із Балти навчається за обміном у королівській музичній академії Стокгольма (Швеція).

Читайте також: 

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції