Новини Одеси та Одеської області

Подільський район офіційно отримав свою символіку

Подільський район офіційно отримав свою символіку

Герб та прапор Подільського району були презентовані на черговій сесії Подільської районної ради. Голова ради Софія Ходюк презентувала їх депутатам для затвердження.

Символи громади були обрані за результатами проведеного конкурсу і затверджені депутатським корпусом. 

Авторами проекту є:

  • Володимир Джунь – президент Волино-Подільської геральдичної колегії, член геральдичної колегії при Одеській обласній раді, член Українського геральдичного товариства;
  • Олег Маскевич – голова комісії по геральдиці Кримського геральдичного товариства, голова Кримського відділення Волино-Подільської геральдичної колегії, член Українського геральдичного товариства.

— Ми з колегою зробили аналіз і дійшли висновку, що проект герба Подільського району включає елементи всіх гербів районів, які увійшли в Подільський район. Якщо подивитися на ці герби, то можна бачити, що у чотирьох із шести присутній соняшник (він же сонце, символ подільського краю), у п’яти із шести є символ річки, тобто, хвилясті стрічки, витік річки. І, нарешті, у всіх гербах у тому чи іншому вигляді є колос — символ хлібогосподарства. Колесо з крилами (залізничний знак) характеризує Подільськ як районний центр та основний залізничний вузол, що вказує на роль цього виду транспорту в історії та сучасному житті району. І все відображується такими лаконічними геральдичними символами, — висловив свою думку Володимир Джунь.

подільський район герби громад

Подільський район, герби громад

Читайте також:

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції