Новини Одеси та Одеської області

Новини війни в Україні: де почитати найбільш актуальні публікації

Новини війни в Україні: де почитати найбільш актуальні публікації

Навіть у страшному сні ніхто з нас не міг уявити, що нам доведеться пережити війну і її жахи. Кожен ранок у більшості розпочинається з новин. Ми моніторимо сайти, телеграм-канали, вайбер-групи, аби дізнатися актуальну інформацію.

Вже більше 200 днів в Україні йде повномасштабна війна. Росія цинічно вторглася на наші землі, нищить наші міста і села, вбиває людей, проте український народ не зламати. Тримати руку на пульсі часу допоможуть новини війни в Україні, де зібрана інформація з усіх куточків нашої країни та світу. І що важливо у наш непростий час – перевірена інформація.

Інформаційну війну ніхто не відміняв

Не треба забувати, що під час війни на полі бою має місце і інформаційна війна, коли спеціально транслюється неправдива інформація, щоб загнати людей у глухий кут, зламати віру, внести розбрат, приспати нашу пильність. Ця тактика розрахована не лише на мирних жителів, а й на військовиків, від морально-психічного стану яких залежить наша перемога.

Наприклад, в інфопросторі з’явилася публікація, що керівництво держави накивало п’ятами, а найвищі військові чини склали зброю. Професійних військовиків вчать протистояти таким хитрим впливам, проте мобілізованих українців, така інформація може деморалізувати. На що і розраховує ворог.

Читати новини потрібно лише на перевірених сайтах з надійною репутацією. Для прикладу візьмемо інформаційний ресурс Фокус, де представлені не лише воєнні новини, а й статті з думками експертів.

як читати новини

Як правильно читати новини?

Якщо людина з ранку і до ночі читає новини і не може зупинитися, психологи називають цей стан ілюзією контролю. Людині здається, що якщо вона буде знати усі новини, то ситуація буде контрольованою. Але це далеко не так. Маніакальна залежність від новин може спровокувати безсоння, погане самопочуття, психічні розлади, нервовий зрив.

Аби не нашкодити своєму здоров’ю, треба робити перерви.

Психологи не радять починати свій день з новин, особливо під час воєнного стану. Також під забороною і читання перед сном, тому що може зрости рівень тривоги і ви взагалі не заснете.

Протягом дня на новини треба відводити не більше 1 години. І обов’язково закінчувати свій інформаційний моніторинг чимось позитивним або легким. Це можуть бути кулінарні рецепти, поради з ведення домашнього господарства, календар стрижок або цікавинки з життя зірок.

Пам’ятайте, війна обов’язково закінчиться, а здоров’я, що похитнулося, буде складно повернути. Дозуйте інформацію і вірте у ЗСУ!

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції