Новини Одеси та Одеської області

Про заходи безпеки, морські прогулянки та «флюїди страху»

Про заходи безпеки, морські прогулянки та «флюїди страху»

На початку війни розпорядженням влади було наказано прибрати усіляку ілюмінацію з дахів багатоповерхівок. Щоправда, KADORR «з Божим благословенням» продовжував сяяти, демонструючи своє ставлення до міського керівництва. Але незабаром його приструнили.

Натомість у недобудованих «перлин» та інших недозведених «шедеврів» сучасної одеської архітектури продовжують височіти величезні будівельні крани.

Зараз, щоправда, деякі будівельні компанії на свій страх і ризик роботу відновили – величезна кількість українців, які залишилися без даху над головою, потребують житла. А війна ще не закінчилася …

Але коли бачиш на «замороженому» у воєнний час будмайданчику 60-метровий кран – не по собі стає. А якщо спаде на думку рашистським ублюдкам, що в багатоповерховому недобудові американську зброю складують? І чи запустять вони по об’єкту чергову ракету?

Недобудований «простір з видом на море», що часто спотворює наше місто, насправді не шкода. А от якщо звалиться кран-велетень…

20-тонна махіна складеться блискавично. Якщо поруч дорога – розірве високовольтні дроти, перекриє трасу. Якщо поряд житлова забудова – зруйнує будинки.

Демонтувати будівельні крани, зрозуміло, забудовнику зовсім невигідно – це коштує грошей, і чималих. А от ліквідувати наслідки падіння кранів-велетнів, найімовірніше, доведеться за рахунок міського бюджету. За наш із вами рахунок.

Але є й хороші новини: з метою безпеки у катакомбах вирішили відновити бункери радянських часів. Як бомбосховищ – через відсутність метро. Занедбані ці бункери були ще у 90-х роках. Ні вентиляції, ні водопостачання там уже нема. Давно розкрадено й обладнання, що забезпечувало автономне електроживлення.

А ось зараз влада кинулася їх реанімувати. Але, панове, де ж ви були хоча б п’ять років тому, коли на сході країни вже йшла війна?

Втім, враження створюється, що одеситів, що залишилися в місті, власна безпека цікавить не так, щоб сильно. Подивіться, скільки народу, ігноруючи заклики влади, море гуляє. І мали на увазі розтикані на прибережному піску таблички «Заміновано». Та хто ж це повірить, коли прямо на пляжі відкрите кафе працює? Ймовірно, і господарі, і клієнти, а, головне, наділені владою особи, які дозволили роботу цій точці громадського харчування, вважають, що ця навіть не обгороджена ділянка цілком безпечна. Якщо на узбережжі і вибухне – сюди не долетить.

Читайте також: Три причини, через які небезпечно перебувати на одеських пляжах

Якось у черзі я почула цікаву теорію: якщо населення не боїться – з містом нічого не станеться. А ось «випромінювані» у величезній кількості «флюїди страху» якраз і можуть викликати лихо. То, може, в цьому й криється джерело невикорінної безтурботності одеситів?

Але все-таки, дорогі мої, бережіть себе. Хоч і прикро обмежувати свої бажання. А часом – бути ув’язненим у власному будинку, як у в’язниці. Але яке щастя, що він є.

Ще за темою: Авторська колонка Таї Найденко: війна та мовне питання

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції