Новини Одеси та Одеської області

Війна на півдні: Одесу обстріляли ракетами, великі втрати окупантів на Зміїному, РФ не в змозі наступати на Миколаїв

Війна на півдні: Одесу обстріляли ракетами, великі втрати окупантів на Зміїному, РФ не в змозі наступати на Миколаїв

В Оперативному командуванні “Південь” повідомили воєнну ситуацію на Півдні України на ранок 1 травня.

У Миколаївсько-Херсонському напрямку продовжується ведення бойових дій. Ворог, не маючи активності у просуванні, закріпився на позиції та продовжує артилерійсько-мінометні обстріли.

За нових спроб розвідки обстановки безпілотниками, противник втратив ще 2 «Орлани-10» у Миколаївській області. Попадання наших підрозділів були нищівними.

На Херсонщині артилерійським вогнем наші воїни знищили ворожу станцію радіоелектронної боротьби «Реппелент-1».

Черговою атакою по ворожих об’єктах на Зміїному розбито 3 зенітні установки, зенітно-ракетний комплекс «Стріла-10», а також машину зв’язку – серверну з телекомунікаційним обладнанням.

Додатково світ став чистішим на 42 рашисти.

По Одесі знову завдано ракетного удару. Цього разу з окупованої території Криму ракетним комплексом «Бастіон» випущено 3 ракети «Онікс», які потрапили до злітно-посадкової смуги. Руйнування призвело до неможливості подальшої експлуатації ЗПС. Постраждалих немає.

Напередодні 2 травня триває кампанія з розхитування Одеси, прикордонних регіонів та спроб підбурювання проросійських сил. Так, оперативним шляхом отримано інформацію про диверсійну заготівлю – тираж газети «Придністров’я» від 2 травня 2022 року з нібито офіційним зверненням мешканців Придністров’я до путіна з проханням про захист від нападу українських Збройних Сил. Виголошенням цієї провокації дії ворожих сил дискредитовані.

Корабельне угруповання противника продовжує блокаду судноплавства у північно-західній частині Чорного моря та загрожує завданням ракетних ударів по всій території України.

Напередодні поминальних днів нагадуємо та закликаємо про необхідність бути пильними та свідомими,

уникати масових скупчень людей, дотримуватися обмежень комендантської години, не наражати себе на небезпеку відвідуванням заборонених зон і територій.

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції