Новини Одеси та Одеської області

Підсумки 38-го дня війни в Одесі: стало відомо, куди росія завдала ракетного удару

Підсумки 38-го дня війни в Одесі: стало відомо, куди росія завдала ракетного удару

2 квітня 2022 року в Одесі пройшло спокійно. Нарешті вирішилася інтрига вчорашнього дня – мешканцям області розповіли, куди ворог завдав удару. А керівник Одеської ОВВ закликав усіх працювати, щоби підтримати економіку.

Мер Південного Володимир Новацький у своєму відеозверненні розповів, що три вчорашні ракети, запущені по нашому регіону російською армією, потрапили в околиці одного з населених пунктів Южненської територіальної громади. Є постраждалі.

У зв’язку з цим мер Південного закликав усіх мешканців Одеської області, у разі сигналу повітряної тривоги, ховатись у надійні укриття.

Нагадаємо, що вчора, після ракетного удару, в оперативному командуванні «Південь» Збройних сил України повідомили, що метою агресорів був об’єкт інфраструктури, пошкодження якого могло нести масову небезпеку для цивільного населення.

Як бачимо, у ЗСУ мали на увазі Одеський припортовий завод (ОПЗ). Це підприємство виробляє, серед іншого, аміак – небезпечний для людей газ, витік якого може призвести до масових жертв.

Втім, за заявою мера Южного, ОПЗ зараз не працює. Підприємство не просто зупинено – воно законсервоване.

Натомість начальник Одеської обласної військової адміністрації (ОВА) Максим Марченко у своєму вечірньому зверненні до мешканців регіону повідомив, що на Одещині день пройшов спокійно.

Глава ОВВ закликав населення підтримати економіку країни та регіону:

– Зараз усім мешканцям Одеської області потрібно працювати та підтримувати наших військових, наближати нашу перемогу. Ситуація в регіоні стабільна та контрольована, – сказав він.

Фото ілюстративне

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції