Новини Одеси та Одеської області

До країн ЄС пускатимуть щеплених вакциною CoronaVac

До країн ЄС пускатимуть щеплених вакциною CoronaVac

Рада Євросоюзу рекомендує країнам ЄС дозволити з 1 березня 2022 року в’їзд туристам, які вакциновані від ковіду будь-якою з вакцин, дозволених до використання ВООЗ, а відповідно всіх, які доступні в Україні.

Про це повідомили у прес-службі МОЗ України.

«Держави-члени (ЄС) повинні зняти тимчасові обмеження на несуттєві поїздки для осіб, щеплених вакцинами, схваленими ЄС або ВООЗ, якщо вони отримали останню дозу базового курсу не менше ніж за 14 днів і не більше ніж 270 днів до в’їзду, або якщо вони отримали бустерну дозу»,

– цитує відомство рекомендації Ради ЄС.

У МОЗ впевнені, що це дозволить подорожувати до ЄС українцям, вакцинованим препаратом CoronaVac, щеплення яким раніше приймали не всі країни Євросоюзу.

Втім, за новими правилами, для вакцинованих китайською вакциною можуть встановлювати особливі правила в’їзду, зокрема вимагати надати ПЛР-тест або вимагати самоізоляції після прибуття, навіть якщо для осіб, щеплених схваленими в ЄС вакцинами, таких вимог не пред’являються.

Також у країни ЄС рекомендовано пускати людей, які перехворіли на COVID-19 не раніше ніж за 180 днів до подорожі.

Діти віком від 6 до 17 років повинні бути вакциновані або зробити ПЛР-тест.

Слід зазначити, що чи пускатимуть громадян конкретної країни до країн ЄС, залежить ще й від рівня захворюваності та тестування у кожній конкретній країні.

Також зазначимо, що рішення про конкретну схему допуску кожна держава приймає самостійно, проте низка держав ЄС (включно з Німеччиною, Францією та іншими), як правило, схвалюють правила в’їзду відповідно до рекомендацій Ради ЄС.

Як повідомлялося, з 1 лютого 2022 року в Євросоюзі набрали чинності нові правила в’їзду для іноземців . Тепер дозвіл на відвідування країн ЄС визначається на підставі індивідуального статусу людини, а не за епідемічною ситуацією в країні, звідки подорожує турист. Винятки можуть бути зроблені тільки для тих держав, де активно поширюється коронавірус.

Читайте також:

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції