Новини Одеси та Одеської області

В Одесі виріс рівень захворюваності на кишкові інфекції: подробиці

В Одесі виріс рівень захворюваності на кишкові інфекції: подробиці

Порівняно з попереднім тижнем, рівень захворюваності на кишкові інфекції серед одеситів збільшився на 10%. За минулий тиждень на гострі кишкові інфекції захворіли 93 одесити, з яких 66,7% – діти. 

Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я Одеської міської ради.

Серед дітей, у яких діагностували захворюваність на кишкові інфекції, 50% відсотків — це діти віком до одного року, повідомив під час брифінгу заступник генерального директора Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Сергій Дементєв.

Основні причини хвороби:

  • вживання немитих овочів і фруктів,
  • вживання домашніх страв з порушенням технології приготування і зберігання,
  • вживання молочних і м’ясних продуктів, придбаних у місцях стихійної торгівлі,
  • порушення правил догляду за дітьми.

Також останнім часом фактор отруєння баштанними культурами.

За останній тиждень з морської води виділено 10 холероподібних НАГ-вібріонів. Вони не є збудниками холери, але можуть спричиняти кишкові інфекції.

Також НАГ-вібріони виділено з проб морепродуктів на пляжах (креветки).

Холерний вібріон не виявлено.

За тиждень обстежено на холеру 90 хворих з розладами шлунково-кишкового тракту, всі з негативним результатом.

В департаменті охорони здоров’я Одеської міськради нагадують, що морська вода на пляжах Одеси не відповідає гігієнічним вимогам. Індекс бактерій групи кишкових паличок перевищує норматив. А купання на пляжах Одеси заборонено.

Також в департаменті охорони здоров’я для профілактики гострих кишкових інфекцій рекомендують:

  • пити лише кип’ячену або воду в пляшках;
  • ретельно мити руки з милом, особливо після санвузла, після приходу з вулиці, перед приготуванням їжі, перед доглядом за малюками;
  • мити фрукти та овочі кип’яченою водою;
  • готувати їжу, особливо для дітей, перед кожним вживанням їжі, не зберігати готову їжу тривалий час;
  • дотримуватися термінів зберігання продуктів, при будь-якому сумніві в їх якості відмовитися від їх вживання;
  • купувати продукти тільки в офіційних місцях продажу;
  • не купувати рибу та морепродукти на стихійних ринках.

Читайте також:

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції