Новини Одеси та Одеської області

На Одещині посуха: наскільки зменшиться врожай?

На Одещині посуха: наскільки зменшиться врожай?

Через посуху фермери та сільгосппідприємства Одещини очікують зібрати врожай, приблизно на 60% менше від торішнього.

Про це повідомила директор департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВ Алла Стоянова.

При цьому чиновниця зазначила, що цього врожаю вистачить для того, щоб прогодувати регіон.

Минулого року аграрії Одеської області зібрали два мільйони тонн урожаю, чим встановили рекорд за всі роки незалежності України. Але цього року через несприятливу погоду врожай буде меншим:

“Якщо ми отримаємо врожай на рівні 60% торішнього врожаю, для нашого регіону це буде дуже добрий показник, бо останні місяці була посуха”.

За словами Алли Стоянової, цього врожаю вистачить для того, щоб прогодувати Одеську область:

“Сьогодні наша країна виробляє зерна в 5-6 разів більше, ніж споживає. Минулого року ми виробили 107 млн ​​тонн, а споживали не більше 20 млн тонн. Очікуємо одержати близько 70 млн тонн, а споживаємо також не більше 20”.

Чиновниця також додала, що питання продовольчої безпеки має турбувати світ, адже є країни, які не отримають українське зерно, проте Одеська область та країна загалом обов’язково будуть із хлібом.

Раніше “Одеське Життя” повідомляло, що Одеська область першою в Україні приступила до збору нового врожаю. зернових.

А перед цим аграрії заявляли про наміри зібрати рекордний врожай, щоб компенсувати втрати через те, що частина території нашої країни окупувала росія та вивозить звідти сільгосппродукцію.

Джерело: “Суспільне. Одеса”

Актуальна інформація ЗА Одесу у нашому Telegram каналі! Новини, фоторепортажі та історични факти про Одесу.
Читайте нас у Viber! На каналі «Комуналка» розповідаємо про комунальні платежі, тарифи, пільги та субсидії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Ще за темою
Всі новини
Вибір редакції
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: