цех

Ключові моменти:

  • В Одеській області до 1 вересня зареєстровано 1366 нових харчових потужностей.
  • При цьому 62 підприємства закрилися, а 43 заявки не схвалили.
  • Серед нових проектів — виробництво хліба, масла, вина та переробка фруктів, овочів.

За даними Держпродспоживслужби, на 1 вересня 2025 року зареєстровано 1366 нових потужностей у сфері виробництва харчових продуктів. Одночасно 62 підприємства припинили діяльність, три змінили формат, а 43 заявки залишилися без розгляду.

Серед нових проектів — запуск цеху східних солодощів, такими як рахат-лукум та пахлава. Хоча основний напрямок залишається традиційним: хлібобулочні вироби, олії, вина, напої, переробка овочів і фруктів.

Експерти підкреслюють, що розвиток харчової галузі під час війни відіграє стратегічну роль — це не тільки бізнес, але й гарантія продовольчої безпеки країни.

Раніше повідомлялося, що за перший квартал 2025 року в Одеській області кількість закритих ФОП удвічі перевищила кількість відкритих.

Читайте також: Новий тренд агробізнесу: в Одеській області почали вирощувати екзотичний овоч

Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі