На один казан курбану знадобиться:

  • рису – 1,2 кг,
  • пшеничної крупи – 300 г,
  • нарізаної цибулі – 300 г,
  • відварених ягнячих тельбухів – 300-500 г,
  • м’яса ягняти – 2-2,5 кг,
  • розпеченого жиру ягнячого та свинячого – 700 г,
  • бульйону – 1,5 л,
  • чорного перцю, лаврового листя, солі – за смаком.

Приготування

Отакий курбан вийшов
  1. Відварити тельбухи ягняти та накришити кубиками.
  2. Відварити м’ясо ягняти до напівготовності.
  3. Рис та пшеничну крупу промити.
  4. На шар крупи та рису викласти гіркою цибулю та полити її розпеченим жиром. Додати сіль, спеції, тельбухи та перемішати. Зверху викласти шматки м’яса, залити бульйоном – і в духовку. Томити до готовності (орієнтовно 2-3 години).

Смачного!

Проєкт «Мультикультурна Одещина» підтримує Європейський Союз за програмою Дім Європи. Його зміст є виключною відповідальністю видання «Одеське життя» і не обов‘язково відображає позицію Європейського Союзу.

UKRAINE funded EU
house of europe

Читайте також:

Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі