Овочі – одна з основ раціону людини. Вони є практично в кожній страві. Овочі – справжнє джерело вітамінів, вони не тільки корисні, але і смачні. Один із способів незвичайно приготувати томати, баклажани, перці та інше – це гриль.
Секрет ідеального барбекю
Приготовлені на грилі овочі можуть бути і закускою, і гарніром, і основною стравою. Їх можна використовувати в подальшому приготуванні і як самостійну страву. Гриль надає продуктам неповторного смаку.
Декілька гриль-секретів:
- насичений маринад краще залишити м’ясу, адже він переб’є природний смак овочів;
- плоди повинні бути сухими, промокніть їх після миття;
- масло краще брати оливкове, і не переборщите;
- не додавайте сіль та перець під час смаження, це витягне соки;
- перевертайте овочі;
- шматочки повинні бути однакової товщини, щоб рівномірно і одночасно приготуватися.
Щоб максимально зберегти сік та смак овочів, використовуйте прості спеції в невеликій кількості. Сіль, перець і трохи олії – вже відмінне доповнення до овочів. Якщо ви готуєте овочеве асорті, враховуйте, що кожен вид має свої особливості та різний час приготування.
Вибирайте цупкі, тверді овочі для гриля. Найкраще для цього підходять коренеплоди, вони добре тримають форму. Більше м’які та соковиті плоди теж можна готувати на грилі, але як інгредієнти до соусів та інших страв.
Гриби – чудовий гарнір. Як тільки вони почнуть ставати вологими, збризкайте ароматним маслом або соєвим соусом, і потримайте на решітці до появи рум’яної скоринки. Вітаємо, ви, чудові!
Гарбуз після гриля – чудові ласощі! Очистивши шкірку, ви отримаєте ніжні м’які шматочки. Залишіть скоринку – помаранчева красуня залишиться щільною. Такий гарбуз гарний у салатах, спробуйте у поєднанні з рукколою та фетою. Класична каша заграє по-новому, а суп-пюре просто пальчики оближеш! Злегка змастіть гарбуз олією та посоліть, щоб просто з’їсти.
Картопля – перше, що спадає на думку при думках про пікнік. Ніхто не відмовиться від золотистих скибочок картоплі. Для ідеальної скоринки бульба має бути сухою, соліть в самому кінці. Звична з перцем і сіллю або з ароматними травами та часником, так просто, але так смачно.
Морква стане ще солодшою, якщо кинути її на гриль Weber. Цвітну капусту та броколі потрібно готувати лише кілька хвилин, щоб зберегти «хрум» при відкушуванні, це дуже важливо! А спаржа, змащена вершковим маслом, з лимонним соком та сіллю – просто смакота.
Де створюється магія
Звичайно ж, щоб готувати не лише смачно, а й на радість, потрібний правильний інвентар. Грилі працюють як на вугіллі, так і на електриці або газу. Також у готуванні вам допоможуть щипці, якими ви перевертатимете овочі та м’ясо. Озброїться пензликом і спреєм для олії, візьміть приправи, свої улюблені овочі, і чудовий обід вам забезпечений!