Новини Одеси та Одеської області

Кулінарні шедеври: страви з віскі

Кулінарні шедеври: страви з віскі

Сучасна кулінарія дає змогу грати з інгредієнтами та подавати до столу справжні шедеври. До списку додаткових компонентів можуть входити не тільки спеції, а й алкоголь. Наприклад, віскі. Напій надає страві особливого пікантного смаку. У статті розглянемо кілька рецептів із міцним алкоголем. Пробуйте та насолоджуйтеся.

Свинячі реберця з медом і віскі

Для приготування страви знадобляться:

  • свинячі ребра — 1,25 кг;
  • мед — 1,5 ст.л;
  • віскі — 25 мл;
  • соєвий соус — 25 мл;
  • мускатний горіх — на кінчику чайної ложки;
  • імбир тертий — 1 ст.л;
  • перець білий — на кінчику ножа;
  • вода — 1 ст.л;
  • олія кунжуту — 0,5 ст. л;
  • сік лайма — 50 мл;
  • рибний соус — 50 мл;
  • кінза рубана — 10 г;
  • мелений червоний перець — 0,5 ч. л;
  • цукор — 1 ст. л.

Реберця миють, підсушують паперовим рушником і укладають в глибоке деко. В окремій місткості змішують алкоголь (наприклад, віскі Jameson), соєвий соус, кунжутну олію, мускатний горіх, корицю, імбир, мед і білий перець. Цією сумішшю заливають м’ясо та ставлять у холод приблизно на 3 години.

Тим часом в окремому посуді змішують лимонний сік, соєвий соус, кінзу, цукор, червоний перець, мед і гарячу воду. Розмішують до розчинення всіх спецій.

Духовку розігрівають до 150°, відправляють туди реберця на 120 хвилин. Приблизно за 15 хвилин до готовності їх змащують соусом, що залишився, і запікають до рум’яної красивої скоринки.

Свинина з медом і віскі

Для приготування потрібно взяти:

  • свинину, бажано шию або лопатку — 1,5 кг;
  • віскі — 50 мл;
  • мед — 5 ст.л;
  • сіль і перець — на смак;
  • морква — 2 шт;
  • масло — 50 г.

Свинину миють, підсушують паперовим рушником. Потім із допомогою ножа роблять проколи глибиною до 2 см на всьому периметрі м’яса. Туди укладають нарізану соломкою або шматочками моркву таким чином, щоби вона повністю заповнила отвори.

В окремому посуді змішують мед, скотч, сіль і перець. За бажання можна додати трохи паприки. Готовою сумішшю змащують свинину з усіх боків і відправляють у холодильник на 2 години. Потім виймають м’ясо, укладають у деко, попередньо змащене маслом.

Відправляють свинину в духовку приблизно на 2 години за температури 150°. Періодично необхідно виймати м’ясо з духовки та зверху обмазувати залишками соусу. У підсумку на ньому має утворитися рум’яна скоринка.

Новорічний коктейль із віскі

На чотири порції вам знадобляться:

  • лайм — 1 шт;
  • скотч — 50 мл;
  • цукор тростинний — три чайні ложки;
  • імбирний ель — на смак;
  • куряче яйце — 1 шт;
  • лід.

Спочатку необхідно підготувати цедру лайма. Окремо вичавити з нього сік. У мисці змішують два готові компоненти та додають тростинний цукор. Соус залишають на годину. У шейкері тим часом об’єднують віскі, яйце та столову ложку суміші лайма. Сюди ж відправляють лід. Усе необхідно добре струсити, вилити в келих і на смак розбавити імбирним елем.

Зверніть увагу, що алкоголь для приготування кулінарних шедеврів краще брати в перевірених магазинах. Наприклад, усе необхідне можна подивитися в маркеті Маудау. І не забувайте дотримуватися точних пропорцій, щоби не зіпсувати смак страви або напою.

Надмірне споживання алкоголю шкідливе для вашого здоров'я


*на правах реклами

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції