Листопад в розпалі. Кінець тижня. Одеський Привоз — теж у розпалі. Тільки в іншому сенсі. Що там новенького та які ціни на найпопулярнішому ринку міста?
Що на дешевій доріжці?
Привоз «кипить» собі у всі пори року, та листопад все ж привніс на ринок свої фарби — це вже у всіх сенсах.
От, наприклад, почула сьогодні: «Давай підемо на дешеву доріжку». Боже, та ж яка така «дешева доріжка»?! Це що таке?!. А так прозвали відомий мені (та й вам, якщо ви буваєте на Привозі) торговельний ряд, який чимось схожий на оті маленькі базарчики, де можна купити все (ну майже).
От скільки проходила тут, а не знала, що вона зветься «дешевою». Так, тут можна купити і щось звичне (овочі, фрукти, птицю, квіти), і щось не зовсім «привозне». Такий собі риночок всередині Привозу.
Ну що ж підемо вивчати, що там з цінами. До речі, нагадаємо, що якщо ви звикли «робити базар» на вихідних, то ціни можуть бути вже зовсім інші чи просто «трохи відрізнятись».
Так, все ж листопад на Привозі — це вам не жовтень, який був більш схожий на літо. Асортимент трохи змінився. Зрозуміла це майже відразу, коли почула:
— Ну як це тобі?! Шукаю жовті помідори, знаходжу, а це мандарини!.. Так і не знайшла жовті помідори. Чи вже не сезон?!
Що ж почому: ціни на Привозі
Починаємо з головного — з цін на овочі (ціна вказана за кілограм)
- картопля – 15-20 грн;
- цибуля — 20-25 грн;
- помідори — 45-100 грн;
- буряк — 25-35 грн;
- кабачки — 40-60 грн;
- огірки — 45-90 грн;
- солодкий перець — 35-80 грн;
- баклажани — 15-60 грн;
- капуста — 20-25 грн.
- гриби (печериці) «стартують» від 90 грн;
- часник — 95-140 грн;
- зелень у пучках «стартує» від 8 грн; а от середня ціна пучка — 10-15 грн.
Тепер — до цін на фрукти:
- яблука — 12-25 грн;
- слива — 30-40 грн;
- груші — 30-55 грн;
- виноград — 35-55 грн;
- лимони — 35-65 грн;
- мандарини — 40-80 грн.
Що у молочному корпусі: скіки коштують на Привозі яйця, сир, бринза, сметана та сало
- яйця (десяток) — 40-80 грн;
- бринза — 130-180 грн;
- сир — 70-95 грн;
- сметана (один літр) — 75-80 грн.
- солоне сало — 160 (тонке)-240 грн (товсте)
Тепер — за м’ясом: ціни на свинину та яловичину в Одесі
Телятина. Ціни, звісно, коригуються:
- задня частина коштує 220-240 гривень;
- лопатка обійдеться вам від 220 до 240 гривень;
- теляча шия коштує 170-180 грн;
- ребра — 130-140 грн.
Свинина.
- Задня частина — 180-190 грн;
- шия «доходить» до 230 грн;
- лопатка — 150-170 грн;
- полюбляєте ребра? В середньому — 190 грн, але можна знайти й по 180 грн;
- несолоне сало «стартує» від 90 грн (тонке);
- товсте сало «стартує» від 140 грн, доходить й до 200 грн.
Фото: Марія Котова