Новини Одеси та Одеської області

Як вибрати смачне та якісне морозиво в Одесі?

Як вибрати смачне та якісне морозиво в Одесі?

Морозиво — це, мабуть, найулюбленіший десерт дітей та дорослих. Ми його їмо і влітку, і навіть узимку, коли нам сумно чи весело, на прогулянці із сім’єю чи на діловій зустрічі. «Одеське життя» дізналася, яке найсмачніше морозиво і хто його виготовляє.

Хто виробляє морозиво в Україні?

морожена руда

В Україні ще наприкінці 90-х років з’явилося кілька провідних виробників холодних ласощів. Вони випускають морозиво пломбір, у вафельному стаканчику та у ріжку, у брикетах, фруктове, шоколадне, у відрах, вагове, ескімо. Серед них:

ТМ «Рудь»

Власник “Житомирський маслозавод”. Був створений у 1998 році та виробляє молочні продукти та напівфабрикати. Серед брендів морозива: «Ескімос», Imperium, «Райдуга», «100% пломбір», «Супершоколад», «Імпреза», «Дитяче бажання», «Пустунчик», «Крем-пломбір», “Фруктовий лід”, “Каштан полтавський”.

Середня вартість морозива – від 17 гривень за 70 г та від 100 гривень за 500 г.

ТМ «Ласунка»

Власник однойменна компанія з Дніпра. Рік створення – 1997-й. Серед брендів морозива: “0%+0%”, “Монопломбір”, “Банкет Делюкс”, “Плодово-ягідне”, Cream Duet, “Здоровий ріжок”, “Три бажання”, “Пломбір”, “Фруктові соки”, “Гран-Прі», «Малюків-ам», «Лев», «Стоп наркотик».

Середня вартість морозива – від 15 гривень за 90 г та від 100 гривень за 900 г.

ТМ «Ласка»

Однойменна фірма знаходиться у Кропивницькому та була заснована у 2000 році, філія є і в Одесі. Випускає морозиво “Ласунка”, Maximuse, Vintage, “Ескімо”, “Фінський сніжок”, “Пломбір”, Mio Rio, “Гаваї”, “Кактус”.

Середня вартість морозива – від 13 гривень за 80 г та від 60 гривень за 300 г.

ТМ «Лімо»

Лімо

«Львівський холодокомбінат», заснований у 1942 році. Серед брендів: Limo ice-cream, Magnum, Друзяки-маляки, Пломбір 1965, Морозиво львівське, Каштан зі Львова, Мега стакан, Плодово-ягідне, Золотий ключик, Лід », Choco & milk.

Середня вартість морозива – від 15 гривень за 75 г та 120 гривень за 700 г.

ТМ «Три ведмеді»

три ведмеді

Завод знаходиться у Житомирській області (м. Бердичів). Його продукція: Monaco, “Головхолод”, “Альпійські історії”, “Мішутка”, “Від Шефа”, “Сказка”, “Каштан”.

Середня вартість морозива – від 16 гривень за 70 г та від 97 гривень за 500 г.

ТМ «Хладік»

Виробництвом займається фабрика морозива «Холодопром». Існує з 1932 року та знаходиться у Харкові. Продукція: “Хрещатик”, “Каштан”, “Магнат”, “Сніговік”, “Турбо”, Bravo, “Артек”.

Середня вартість морозива – від 8-9 гривень за 80 г та від 87 гривень за 500 г.

ТМ «Біла береза»

біла береза

Дехто вважає, що виробництвом займається Білорусь. Однак морозиво виготовляє дніпропетровська компанія «Ласунка» на замовлення білоруського ТОВ «Біла бяроза». В асортименті пломбір та ескімо.

Середня вартість морозива – від 16,50 гривні за 70 г та від 100 гривень за 500 г.

ТМ «Одеса»

морозиво одеса

Чисто одеське морозиво виготовляється на Одещині вже п’ять років. Виробник знаходиться за адресою: 19-й км Старокиївської дороги, компанія «ЮГФУД» при ТОВ «Холодопром». В асортименті пломбір та ескімо.

Середня вартість морозива – від 18 гривень за 90 р.

ТМ «Віват»

Виробник ТОВ «Віватфуд», була заснована у Полтаві у 2017 році. Асортимент морозива невеликий, наголошують на натуральності та екзотичності. Виробляють пломбір у стаканчиках.

Середня вартість морозива – від 39 гривень за 90 р.

Яким має бути якісне морозиво?

якість морозиво

Насправді морозиво вважається корисним продуктом для організму. Цей продукт містить вітаміни A, B, D, E, P, мінеральні речовини, у тому числі магній, калій, фосфор та залізо.

Існують три класифікації морозива за жирністю:

  • молочне (0,5-7,5% жирності),
  • вершкове (8-11,5% жирності),
  • пломбір (12-20% жирності).

А щоб купити натуральне морозиво без пальмової олії, звертайте увагу на склад і Державні стандарти України (ДСТУ):

  • ДСТУ: 4735 – морозиво з комбінованим складом сировини. Це означає, що у складі можуть бути і молочні, і рослинні продукти, наприклад, пальмова олія.
  • ДСТУ: 4734 – це заморожений фруктовий сік.
  • ДСТУ: 4733-2007 — це натуральне морозиво, яке виготовляють виключно з молочних продуктів, без додавання ягід, соків, сиропів, джему, горіхів, натуральних смакових наповнювачів та пальмової олії.

Також морозиво буває зі стандартом “ТУ” (Технічні умови). Це означає, що його виготовляли за власною технологією (авторське). Тому уважно читайте, що написано на упаковці або просіть лист зі складом продукції, наприклад, у кафетеріях.

Як перевірити морозиво?

Цей продукт при кімнатній температурі тане за 15-18 хвилин і поступово. Добре, якщо утворюється повітряна пінна маса. Якщо морозиво пустило воду, виглядає дуже білим або вийшла рідка маса з нудотним солодким смаком, значить, в ньому домішки і ароматизатори.

Зберігання морозива також важливе! Молочне, вершкове та пломбір потрібно зберігати при температурі -18 градусів не більше 10 місяців.

Раніше ми розповідали про те, хто і як придумав найзнаменитіше морозиво.

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції