Ковбаса – не тільки смачний, а й дуже популярний у нас продукт: адже без неї багато хто не уявляє свого сніданку, та й для швидкого перекушування бутерброди з ковбасою цілком підходять. А якщо продукт має попит, то, на жаль, і підробок, в яких, як кажуть, м'ясом і не пахне, ох, як багато. А ковбаса зараз дуже недешева. Як відрізнити справжню ковбасу від фальсифікату, щоб не викидати гроші на вітер?
За стандартом якості ковбаса – продукт, основна частина якого складається з м’яса, спецій та смакових добавок. Однак із розвитком технологій з’явилася можливість імітувати м’ясо. Така ковбаса може містити крохмаль, соєвий білок та інші інгредієнти.
Згідно з державним стандартом, залежно від кількості м’яса, що міститься у ковбасі, ці вироби розподіляють на сорти. Так, ковбаси вищого ґатунку мають містити 100% м’ясної сировини, з якої 50% м’яса має бути також вищого ґатунку. Тому така ковбаса найдорожча.
У той же час у магазинах і на ринках нерідко можна зустріти ковбасу, яка значно нижча від ціни м’яса, і тут виникає питання про якість продукту. Адже ковбаса, що манить низькою ціною, – це продукт із сукупністю жирної сировини, емульгаторами та стабілізаторами, приправленими ароматичними добавками та барвниками. Сюди також часто додають манну та рисову крупу, кристалічну глюкозу, ароматизатори м’яса та ін.
Особливої шкоди такий продукт здоров’ю не завдасть, але й толку від нього не буде. І про корисне та збалансоване харчування з таким фальсифікатом можна забути.
Читайте також: Повільний вбивця: чим небезпечний бутерброд з ковбасою та сиром?
Є кілька відмінних ознак справжньої корисної ковбаси, за якими ви зможете вибрати натуральний та смачний продукт.
Справжня ковбаса містить м’ясо: свинину, яловичину чи курку. Також у ній містяться сало, спеції та інші натуральні складові. У сфальшованому продукті може бути велика кількість добавок, штучних ароматизаторів і консервантів.
Як виглядає справжня ковбаса? Свіжий продукт – апетитно, з гарною текстурою та багатошаровим складом. Її поверхня гладка, без дефектів, а колір варіюється від світло-рожевого до темно-червоного або коричневого. Це залежить від технології приготування продукту та м’яса, з якого виготовлена ковбаса. Якщо нарізати справжню ковбасу, у неї візуально чіткі відокремлені шари м’яса та жиру.
Також зверніть увагу на запах ковбаси – справжній м’ясний продукт матиме характерний смак та аромат м’яса та спецій. Аромат справжньої ковбаси можна відчути навіть на відстані. А ось фальсифікат, навпаки, матиме штучні сторонні запахи.
Ви також можете дізнатися:
За матеріалами ТСН, фото UAinfo
Ще один тиждень травня позаду. Промайнув, як минають наші миті одного одеського дня. Аромати білої… Read More
У ніч на понеділок, 19 травня 2025 року, Росія планує демонстративний «навчально-бойовий» запуск міжконтинентальної балістичної… Read More
Нещодавно автор цих рядків "впав у дитинство". Інтернет нагадав мені римовані рядки з далеких років:… Read More
Зараз майже ніхто не уявляє собі життя без простих та зручних переказів з картки на… Read More
За інформацією синоптиків, завтра, у понеділок, 19 травня 2025 року, в Одесі та Одеській області… Read More
Між 6-ю та 7-ою станціями Великого Фонтану в Одесі є невеличка вуличка. Раніше вона називалася… Read More