Білу кашу у родині Надії Адамової люблять усі. Колись цю кашу готувала її мама. Від неї донька перейняла не лише рецепт, а й секрети приготування. Тож недарма її «біла каша» полюбилась і її сусідам. Одного разу скуштувавши цю страву, сусіди тепер завжди просять зварити кашу на День добрих сусідів чи на обід, який тут влаштовують після толоки.
Сьогодні Надія Адамова ділиться рецептом «білої каші» з читачами «Одеського життя».
Ще на тему: Як на Одещини готують традиційну українську страву
Пшоно і рис потрібно добре промити у кількох водах, аж поки вода не стане прозорою. Пшоно – на хвилин 15-20 замочити, щоб з нього вийшла гіркота.
Беремо велику каструлю. Наливаємо літр води, кришимо туди дві цибулини, даємо прокипіти декілька хвилин. Потім опускаємо в цей окріп пшоно, хвилин п’ять проварюємо.
Далі висипаємо рис. Ретельно перемішуємо. Все варимо, постійно помішуючи, щоб не підгоріло.
Коли вода википить, треба лити молоко, постійно помішуючи. Як закипить, додаємо літр кислого молока. Знову закипіло – літр сметани і наприкінці 200 грамів вершкового масла.
Кашу треба варити до тих пір, поки загусне. Весь час не забувайте помішувати.
Окремо смажимо мілко нарізане сало (робимо шкварочки), підсмажуємо цибулю. Цією підливою густо поливаємо кашу перед тим, як подати на стіл.
Смачного!
Читайте також:
До дня учителя «Одеське життя» опитало випускників 1970 року Ренійської школи №4 про те, чи… Read More
Зараз ця одеська вулиця — Мальовнича (у перекладі з української — Живописна). Що ж, мабуть,… Read More
Після сьогоднішньої нічної масованої ракетно-дронової атаки у багатьох телеграм-каналах розповсюджується інформація про нібито очікувані екстрені… Read More
Ізмаїльський район у глибокій скорботі: у боях за незалежність і майбутнє України загинув військовослужбовець з… Read More
В ніч на неділю, 5 жовтня 2025 року, 1320-й день з початку повномасштабної війни в… Read More
Вітчизняну систему освіти час від часу критикують за те, що жінок в ній набагато більше… Read More