Білу кашу у родині Надії Адамової люблять усі. Колись цю кашу готувала її мама. Від неї донька перейняла не лише рецепт, а й секрети приготування. Тож недарма її «біла каша» полюбилась і її сусідам. Одного разу скуштувавши цю страву, сусіди тепер завжди просять зварити кашу на День добрих сусідів чи на обід, який тут влаштовують після толоки.
Сьогодні Надія Адамова ділиться рецептом «білої каші» з читачами «Одеського життя».
Ще на тему: Як на Одещини готують традиційну українську страву
Пшоно і рис потрібно добре промити у кількох водах, аж поки вода не стане прозорою. Пшоно – на хвилин 15-20 замочити, щоб з нього вийшла гіркота.
Беремо велику каструлю. Наливаємо літр води, кришимо туди дві цибулини, даємо прокипіти декілька хвилин. Потім опускаємо в цей окріп пшоно, хвилин п’ять проварюємо.
Далі висипаємо рис. Ретельно перемішуємо. Все варимо, постійно помішуючи, щоб не підгоріло.
Коли вода википить, треба лити молоко, постійно помішуючи. Як закипить, додаємо літр кислого молока. Знову закипіло – літр сметани і наприкінці 200 грамів вершкового масла.
Кашу треба варити до тих пір, поки загусне. Весь час не забувайте помішувати.
Окремо смажимо мілко нарізане сало (робимо шкварочки), підсмажуємо цибулю. Цією підливою густо поливаємо кашу перед тим, як подати на стіл.
Смачного!
Читайте також:
Сьогодні, у неділю, 6 липня 2025 року, у День Військово-Морських Сил Збройних сил України, в… Read More
Сьогодні, у неділю, 6 липня 2025 року, Україна відзначає День Військово-морських сил ЗСУ. А ще… Read More
Сьогодні, 6 липня 2025 року, у День Військово-Морських Сил ЗСУ в Одесі встановили національний рекорд… Read More
Повномасштабна війна внесла кардинальні зміни у всі сфери життя, зокрема в освіту. Для дітей у… Read More
Небо над Одещиною боронять не лише військові. Власний рахунок знищених ворожих повітряних цілей ведуть і… Read More
Цього недільного дня, 6 липня 2025 року, Україна відзначає День Військово-морських сил – свято, присвячене… Read More