Білу кашу у родині Надії Адамової люблять усі. Колись цю кашу готувала її мама. Від неї донька перейняла не лише рецепт, а й секрети приготування. Тож недарма її «біла каша» полюбилась і її сусідам. Одного разу скуштувавши цю страву, сусіди тепер завжди просять зварити кашу на День добрих сусідів чи на обід, який тут влаштовують після толоки.
Сьогодні Надія Адамова ділиться рецептом «білої каші» з читачами «Одеського життя».
Ще на тему: Як на Одещини готують традиційну українську страву
Пшоно і рис потрібно добре промити у кількох водах, аж поки вода не стане прозорою. Пшоно – на хвилин 15-20 замочити, щоб з нього вийшла гіркота.
Беремо велику каструлю. Наливаємо літр води, кришимо туди дві цибулини, даємо прокипіти декілька хвилин. Потім опускаємо в цей окріп пшоно, хвилин п’ять проварюємо.
Далі висипаємо рис. Ретельно перемішуємо. Все варимо, постійно помішуючи, щоб не підгоріло.
Коли вода википить, треба лити молоко, постійно помішуючи. Як закипить, додаємо літр кислого молока. Знову закипіло – літр сметани і наприкінці 200 грамів вершкового масла.
Кашу треба варити до тих пір, поки загусне. Весь час не забувайте помішувати.
Окремо смажимо мілко нарізане сало (робимо шкварочки), підсмажуємо цибулю. Цією підливою густо поливаємо кашу перед тим, як подати на стіл.
Смачного!
Читайте також:
Кожен з нас хоча б раз у житті співав українську народну пісню. Навіть якщо вокал… Read More
Завтра, у четвер, 22 травня 2025 року, частина одеського мікрорайону Черемушки чекає на аварійне відключення… Read More
Теплицька громада попрощається із захисником України Ігорем Борисовичем Савченком, який три роки вважався безвісти зниклим. Read More
В Одесі оголосили нові тендери на закупівлю нового обладнання та обшивки для модернізації чотирьох трамвайних… Read More
Уранці, 21 травня, в іспанській столиці застрелили українського політика Андрія Портнова, одного з близьких соратників… Read More
В Одеській області затримали «крота» фсб, який влаштувався на оборонний завод, щоб викрасти секретні військові… Read More