Білу кашу у родині Надії Адамової люблять усі. Колись цю кашу готувала її мама. Від неї донька перейняла не лише рецепт, а й секрети приготування. Тож недарма її «біла каша» полюбилась і її сусідам. Одного разу скуштувавши цю страву, сусіди тепер завжди просять зварити кашу на День добрих сусідів чи на обід, який тут влаштовують після толоки.
Сьогодні Надія Адамова ділиться рецептом «білої каші» з читачами «Одеського життя».
Ще на тему: Як на Одещини готують традиційну українську страву
Пшоно і рис потрібно добре промити у кількох водах, аж поки вода не стане прозорою. Пшоно – на хвилин 15-20 замочити, щоб з нього вийшла гіркота.
Беремо велику каструлю. Наливаємо літр води, кришимо туди дві цибулини, даємо прокипіти декілька хвилин. Потім опускаємо в цей окріп пшоно, хвилин п’ять проварюємо.
Далі висипаємо рис. Ретельно перемішуємо. Все варимо, постійно помішуючи, щоб не підгоріло.
Коли вода википить, треба лити молоко, постійно помішуючи. Як закипить, додаємо літр кислого молока. Знову закипіло – літр сметани і наприкінці 200 грамів вершкового масла.
Кашу треба варити до тих пір, поки загусне. Весь час не забувайте помішувати.
Окремо смажимо мілко нарізане сало (робимо шкварочки), підсмажуємо цибулю. Цією підливою густо поливаємо кашу перед тим, як подати на стіл.
Смачного!
Читайте також:
Увечері четверга, 20 листопада 2025 року, в Одесі знову неспокійно: близько 23:00 тишу знову прорізав… Read More
Сучасні технології пропонують багато варіантів очищення поверхонь від різноманітних забруднень. Але найефективніший і універсальний спосіб… Read More
В Одесі, у Київському районі, стався нещасний випадок: трирічний хлопчик випав з вікна квартири, розташованої… Read More
Стабілізаційні відключення електроенергії, введені по всій країні після чергової масованої атаки росіян на енергооб'єкти, триватимуть… Read More
У п'ятницю, 21 листопада 2025 року, в Одесі та області синоптики оприлюднили оновлений прогноз погоди.… Read More
В одеських маленьких кав’ярнях життя кипить не лише у турці і кавомашинах, а й у… Read More